3D wanddecoratie

Datum: april 28, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier

Samenvatting Artikel

3D wanddecoratie

Het interieur van je woonkamer is belangrijk om een gezellige sfeer in je huis te creëren. De meubels bepalen voor een groot deel hoe de ruimte wordt ingericht. De muren worden vaak bezet door schilderijen en diverse decoraties. Als je je muur graag wat wilt opfleuren en je wilt enigszins origineel zijn, dan kun je kiezen voor 3D wanddecoratie. Dit is een zeer levendige vorm van kunst die net wat extra’s brengt in jouw woonkamer. Een normaal schilderij of kunstobject is vaak in 2D, maar bij 3D wanddecoratie wordt het element van de 3e dimensie toegevoegd, wat veel esthetische waarde heeft. In dit artikel leggen we alles uit dat je moet weten over 3D wanddecoratie. 

Hoe groot is 3D wanddecoratie?

3D wanddecoratie kan in principe in alle woningen en kantoren worden geplaatst. Of je nu op zoek bent naar een klein kunstwerk of een mega muurschildering, 3D wanddecoratie kan meestal voor iedereen op maat worden gemaakt. Voor kleine woningen is een kleine 3D wanddecoratie soms toepasselijker, je wilt immers niet dat het object alle ruimte in beslag neemt. De wanddecoratie is makkelijk te bevestigen doordat het uit meerdere panelen bestaat. Zo kan ook een groter object eenvoudig worden vervoerd en bevestigd. Het is ook mogelijk om een groot kunstwerk op maat te laten maken, bijvoorbeeld voor een groot bedrijf. Wat je wensen ook zijn, met 3D wanddecoratie geef je op een stijlvolle manier meer sfeer aan je ruimte. 

Kleuren van 3D wanddecoratie

3D wanddecoratie wordt in verschillende kleuren geleverd. Er zijn standaardkleuren die je wellicht kunnen helpen om inspiratie op te doen, maar het is ook mogelijk om helemaal zelf de kleuren te bepalen. Je kunt de kleuren bijvoorbeeld afstellen op een bepaalde interieurstijl, of je kunt ervoor kiezen om leuke patronen samen te stellen. 3D wanddecoratie wordt altijd op maat gemaakt, dus wat jouw wensen ook zijn, het kan allemaal worden gerealiseerd.

3D wanddecoratie materialen

Er zijn verschillende materialen die worden verwerkt in 3D wanddecoratie. Eén van de meest gebruikte materialen is hout. De panelen worden meestal van verschillende soorten hout gemaakt. Het hout heeft een natuurlijke uitstraling en kan worden gecombineerd met veel verschillende interieurstijlen. Het hout wordt gedroogd en met de hand bewerkt, wat het een luxe uitstraling geeft. Daarnaast zijn er ook diverse metalen die kunnen worden gebruikt voor de constructie van 3D wanddecoratie. Dit type materiaal zorgt juist voor een zeer moderne en industriële look. In overleg met de vakman kan bijna elk type materiaal worden omgezet in 3D wanddecoratie.

Ook 3D wanddecoratie in jouw interieur?

Wil je zelf graag 3D wanddecoratie op maat laten maken? Er zijn diverse soorten houten wanddecoratie die je op maat kunt laten maken. Kijk eens rond en onderzoek wat het beste bij jouw interieur past! Meer weten over trends en ontwikkelingen omtrent wonen? Houd dan Startup24 in de gaten!

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Welke soorten schuttingen zijn er feature image 01
Huis, tuin en dier

Welke soorten schuttingen zijn er?

Wil je een schutting laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk weten welke soorten schuttingen er zijn. In dit artikel lees je alles over de soorten schuttingen en ontdek je welke het beste bij jouw tuin passen.
Lees verder »
Krokante hapjes voor een feestje
Voeding en gezondheid

Krokante hapjes voor een feestje

Op een feestje wil je natuurlijk de perfecte hapjes serveren. Deze moeten krokant en vers zijn. In dit artikel lees je alles over de lekkerste krokante hapjes voor jouw aankomende feestje.
Lees verder »