WordPress website

Datum: juli 21, 2020
Categorie: Dienstverlening

Samenvatting Artikel

WordPress website laten maken

Voor het maken van een nieuwe website kun je niet onder WordPress uit. WordPress is één van de eenvoudigste tools om een website te maken. Het werkt anders dan de wat meer traditionele software om websites te maken. Bij WordPress bewerk je de content direct op de site zelf. Dit maakt het gebruik van WordPress heel aantrekkelijk en zeer gebruiksvriendelijk. Dit Content Management Systeem (CMS) is het meestgebruikte CMS wereldwijd met een marktaandeel van 37% en dit aantal is groeiende. Waarom? Dit zijn de 5 voordelen van WordPress:

Voordelen WordPress

1. WordPress is makkelijk in gebruik

WordPress is heel makkelijk om te leren. Je hoeft geen informatica te hebben gestudeerd om een WordPress website te beheren. Iedereen kan het! WordPress is opgezet als content management systeem waardoor je websites makkelijk kunt bewerken. Je hebt geen codeervaardigheden nodig om content te plaatsen. De gebruikersinterface is zeer vriendelijk waardoor je makkelijk tekstvakken kunt bewerken en media kunt toevoegen. Een groot voordeel van WordPress is dat je niet met een lege pagina begint. Je begint met een thema dat je vervolgens zelf makkelijk kunt aanpassen, dit bespaart een hoop tijd. Dit betekent niet dat WordPress geen diepgang kent. WordPress is open source waardoor programmeurs zelf geavanceerde codes kunnen toevoegen om de website naar hun wensen te optimaliseren. Je kunt dus zelf bepalen hoe diep je wilt gaan en je kunt jouw WordPress website helemaal op maat laten maken.

2. Er zijn veel plug-ins

Plug-ins zijn additionele functies die je eenvoudig zelf kunt toevoegen aan een WordPress website. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een contactformulier of blog, maar er je kunt bijvoorbeeld ook social media feeds integreren. Er zijn ondertussen zoveel plug-ins ontwikkeld dat er een gezegde is ontstaan “Als je het kunt bedenken, is er waarschijnlijk een plug-in voor”. Er zijn zowel gratis als premium plug-ins beschikbaar. Bij de premium plug-ins krijg je ook extra services en deze plug-ins zijn altijd compatibel met WordPress updates. Toch kan het voorkomen dat de gewenste plug-in nog niet bestaat, dit is geen enkel probleem. Met wat technische vaardigheden kun je makkelijk zelf je plug-in bouwen en deze toevoegen aan je WordPress website. Of je laat een developer speciaal een plug-in voor jou bouwen. De opties omtrent plug-ins zijn eindeloos.

3. WordPress SEO

Doordat WordPress een groot marktaandeel wereldwijd heeft worden WordPress websites standaard al goed gevonden door zoekmachines. Wel is het belangrijk de SEO zoekmachine optimalisatie van je WordPress website verder door te ontwikkelen. WordPress SEO is het optimaliseren van je WordPress website voor zoekmachines, SEO staat ook voor Search Engine Optimization. Wat houdt dit precies in? Je laat eerst onderzoeken welke zoektermen vaak worden gebruikt. Op welk woord wordt vaak gezocht op Google. Vervolgens ga je aan de hand van dit rapport je content schrijven. Het is belangrijk dat veel gezochte zoektermen in kopteksten en artikelen worden verwerkt. Op deze manier zal jouw WordPress website sneller in verschillende zoekmachines worden gevonden waardoor men eerder jouw website zal bezoeken. Er zijn diverse goede content SEO-plug-ins die helpen bij je organische vindbaarheid. Verder zijn er diverse SEO-plug-ins die helpen met het technisch verbeteren van je website, waardoor dit ook helpt met de Google ranking.

Voorbeeld van SEO plug-ins voor WordPress

4. Ook voor zeer geavanceerde websites

Hoewel WordPress van origine was bedoeld voor bloggers, is het de laatste 10 jaar uitgegroeid tot wereldwijd het meest gebruikte content management systeem. Zoals eerder ook al werd genoemd, kun je zelf bepalen hoe technisch en gedetailleerd je jouw WordPress website wilt maken. Er zijn eindeloos veel plug-ins die je kunt toevoegen en je kunt zelf plug-ins ontwerpen. Developers hebben ook de mogelijkheid om zelf codes toe te voegen zodat zij de website helemaal naar hun smaak kunnen inrichten. Veel professionals maken gebruik van WordPress bij het bouwen van een maatwerk website. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met behulp van WordPress een eigen webwinkel te bouwen (in WooCommerce), of diverse database koppelingen op te zetten.

5. Voor ieder budget

De prijs van WordPress websites is afhankelijk van jouw wensen. Er is voor iedereen wel wat beschikbaar. Het is zelfs mogelijk om een gratis WordPress website te bouwen met een simpel WordPress thema. Het enige wat je dan nog nodig hebt is de webhosting en domeinnaam. De webhosting en het domein zijn relatief goedkoop, een website kost dus ongeveer rond de 100 euro per jaar. Naarmate je meer functies wilt, zullen de kosten ook toenemen. Je zult premium functies moeten aanschaffen voor de geavanceerde plug-ins. Je kunt het zelf zo duur maken als je wilt. Voor de echte professionals kunnen er ook maatwerk WordPress websites vanaf 5.000 euro worden gemaakt.

Kosten WordPress website

Zoals al reeds is besproken, kun je zelf bepalen hoeveel geld je in een WordPress website steekt. Toch zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk dat je een domeinnaam koopt. De prijs van een domeinnaam zal rond de 10 euro per jaar liggen. Daarnaast heb je ook webhosting nodig. De prijzen van webhosting variëren, maar je kunt al webhosting vinden voor 5 euro per maand. De volgende stap is het kiezen van een thema. Ook hier zijn gratis thema’s beschikbaar, maar er zijn ook duurdere thema’s met meer mogelijkheden. Bepaalde thema’s kosten bijvoorbeeld 200 euro. De prijs wordt bepaald door jouw wensen. Zoals eerder besproken, zijn er ook plug-ins die betaald zijn. De prijs van plug-ins varieert sterk en kan oplopen tot wel 1000 euro. In feite zijn er een aantal opties mogelijk:
  • 100-500 euro: zelf een website opzetten met een thema en eigen hosting.
  • 500-2.500 euro: een website laten opzetten met een thema door een klein bureau of freelancer.
  • 2.500-5.000 euro: een thema website laten opzetten door een bureau met uitgebreidere opties of een basis maatwerk website.
  • 5.000->50.000 euro: een maatwerk website met uitgebreide features en koppelingen op maat gemaakt.

WordPress bureau inhuren?

Het maken van een WordPress website kost tijd en kennis, maar als je een basis website wil hebben, dan kun je dit ook zelf doen. Wil je een nieuwe WordPress website, maar heb je zelf geen kennis en/of tijd om dit zelf in WordPress te doen? Er zijn diverse WordPress freelancers en WordPress bureaus die hier kennis en verstand van zaken in hebben, maar let hier wel op een paar dingen:
  • Werkt het WordPress bureau alleen in WordPress thema’s of hebben ze ook een designer die maatwerk designs kan maken?
  • Heeft het WordPress bureau veel kleinere websites in thema gemaakt of ook maatwerk WordPress website?
  • Bouwen ze alleen de website of doen ze ook nazorg en helpen ze je ook met SEO en later SEA?
  • Hebben ze al veel website gebouwd en hebben ze goede referenties?
  • Kunnen ze de werkzaamheden die je uitgevoerd wil hebben goed onderbouwen in een offerte?
  • Is de prijs inclusief of zijn er onverwachte kosten?
Als je jezelf deze vragen vooraf stelt, dan voorkomt dit mogelijke (financiële) verrassingen. WordPress website laten maken? In iedere stad zijn er diverse experts, bekijk Startup24 voor een goed overzicht van alle steden.

Recente blog artikelen

Intieme zorg voor jezelf

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »