Portret laten schilderen

Datum: december 20, 2020
Categorie: Huis, tuin en dier

Samenvatting Artikel

Heb je er altijd al van gedroomd om een kunstwerk, persoon of plaatje op het doek te laten verzilveren? Dan is het laten schilderen van een portret echt iets voor jou. Je kunt bijvoorbeeld je favoriete foto’s aan de professional afgeven en hij of zij zal ervoor zorgen dat het wordt verwerkt op het canvas. Ook kun je zelf naar de schilder toe gaan om live op het doek te worden geschilderd.

Portret of schilderij laten schilderen?

Het hoeft tevens niet per se een portret te zijn. Je kunt ook gewoon een mooi plaatje laten schilderen. Bijvoorbeeld een foto van een mooi landschap of dagelijkse activiteit. Daarnaast kun je ook een mooi kunstwerk laten schilderen dat bijvoorbeeld fictief is. De keuze is werkelijk oneindig. In dit artikel leggen we alles uit dat je moet weten over het laten schilderen van een portret (of schilderij).
Portret laten schilderen
Voorbeeld geschilderd portret (bron: Art Solution)

Hoe gaat een portret laten schilderen in zijn werk?

Het is heel makkelijk, eerst maak je natuurlijk een afspraak met een echte professional. Art Solution is bijvoorbeeld een echte professional die gespecialiseerd is in het schilderen van portretten. Vervolgens bespreek je wat je precies wilt en de schilder gaat dan kijken of dit mogelijk is. Je kunt dan bijvoorbeeld een foto e-mailen of een foto persoonlijk afgeven. Deze foto zal dan vervolgens worden nageschilderd. Het duurt ongeveer drie weken voordat jouw schilderij af is, maar dit kan ook korter of langer duren afhankelijk van jouw wensen. Het is ook mogelijk om op afspraak live een portret te laten schilderen. Je kunt alleen of met een groep naar de schilder toe gaan. De schilder zal je vervolgens laten poseren en geraffineerd te werk gaan. Je moet er wel rekening mee houden dat dit wat langer kan duren en je lang in dezelfde houding moet poseren. Maar het eindresultaat zal fenomenaal zijn.

In welke materialen kan er worden geschilderd?

Een portret laten schilderen, waar moet je op letten? Er zijn veel materialen waarmee een schilderij kan worden gemaakt. Olieverf is één van de meest gebruikte types verf. Veel beroemde kunstwerken zijn van olieverf gemaakt, bijvoorbeeld de Mona Lisa, het Melkmeisje en de Nachtwacht. Het grote voordeel van olieverf is dat er veel kleine detail aan het schilderij kunnen worden toegevoegd. Dit komt doordat de verf langzaam droogt waardoor veel aanpassingen gemaakt kunnen worden. Maar uiteraard ben je niet beperkt door olieverf. Er zijn nog veel meel materialen waarmee kan worden geschilderd. Het is ook mogelijk om een schilderij in potlood te laten maken. Een aquarel schilderij is ook een veel gekozen optie. Aquarelverf is verf op waterbasis en wordt op speciaal aquarelpapier geschilderd. Het grote voordeel is dat je maar weinig verf nodig hebt en veel verschillende kleuren kunt maken. Uiteraard kun je in overleg met de schilder kiezen voor nog veel meer verschillende verfsoorten zoals houtskool of pastelkrijt.

Wat kan er worden geschilderd?

In principe is het mogelijk om letterlijk alles te laten schilderen. Zoals al eerder is besproken, is het mogelijk om een portret of jezelf of een groep. Maar het is ook mogelijk om foto’s van je bruiloft te laten schilderen of een andere bijzondere gebeurtenis. Daarnaast is het mogelijk om de schilderijen aan te passen. Is de foto bijvoorbeeld te donker? Dan kan het op het doek lichter worden gemaakt. Ben je niet tevreden met bepaalde eigenschappen van de foto? Dan kunnen deze worden weggewerkt in het schilderij. Ook is het mogelijk om bepaalde elementen te verwijderen uit de foto, of juist toe te voegen. In overleg met de schilder is bijna alles mogelijk!

Recente blog artikelen

Intieme zorg voor jezelf

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »