Personal trainer

Datum: juli 28, 2020
Categorie: Voeding en gezondheid

Samenvatting Artikel

Personal trainer nemen?

Een personal trainer is een goede optie als je extra motivatie nodig hebt om lekker te kunnen sporten. Je hoeft zelf niet meer van tevoren te bedenken wat voor oefeningen je gaat doen, de personal trainer stelt een programma voor jou op maat samen. Hieronder staat uitgelegd wat de voordelen zijn van een personal trainer en waarom dit voor jou handig zou kunnen zijn.

Trainingen op maat

Elk lichaam is anders en vereist een andere trainingsintensiteit. Het is zelf vaak moeilijk om te bepalen wat het juiste voor je lichaam is. Het komt vaak voor dat men kiest voor de verkeerde oefening of de oefening niet goed uitvoert waardoor de kans op blessures toeneemt. Daarnaast kan het voorkomen dat je bepaalde oefeningen niet kunt uitvoeren door bijvoorbeeld ziektes of oude blessures. Een personal trainer biedt hier de ideale oplossing voor. De personal trainer zal een op maat gemaakt schema voor je samenstellen die gericht is op het behalen van jouw doelen. Hierdoor valt een zware last van je schouders en dit zorgt ervoor dat je langer gemotiveerd blijft en je doelen zult behalen.

Motivatie

Het zal zo nu en dan voorkomen dat je totaal geen zin hebt om weer naar de sportschool te gaan of zelf oefeningen uit te voeren. Zonder personal trainer zal er waarschijnlijk niemand zijn die tegen je zegt dat je toch maar wel moet gaan sporten. Wanneer je je training een keer over hebt geslagen, wordt het makkelijker om vaker een training te laten schieten. Tot het moment dat je geen zin meer hebt om verder te fitnessen. Een personal trainer voorkomt dit probleem. Je hebt een strak schema met je personal trainer en hij of zij zal op je wachten in de sportschool. Je moet dus wel naar de sportschool gaan. Daarnaast spoort de personal trainer je aan om te gaan sporten wat ervoor zorgt dat je meer motivatie krijgt.

Goed voor je welzijn

Een personal trainer helpt je natuurlijk met het verbeteren van je fysieke conditie, maar een personal trainer heeft je nog veel meer te bieden. Personal trainers zijn ook goed voor je mentale welzijn. Je zult namelijk veel tijd doorbrengen met je personal trainer en hierdoor een goed band met hem of haar opbouwen. Door samen lekker te sporten, kun je je stress reduceren. Je personal trainer is dus niet alleen je trainingsmentor, maar wellicht ook een potentiële vriend.

Positieve verandering in je levensstijl

Er zal ooit een moment komen dat je geen personal trainer meer nodig hebt, je bent dan klaar om volledig zelfstandig te trainen. Je personal trainer leert je hoe je effectief schema’s kunt maken die realistisch en haalbaar zijn. Daarnaast leert een personal trainer je welke voeding belangrijk voor je is en hoeveel je lichaam nodig heeft. Uiteindelijk zullen de adviezen van je personal trainer onderdeel worden van de dagelijkse routine. Je levensstijl zal dus systematisch worden verbeterd.

Personal trainer in jouw stad?

Ben jij op zoek naar een personal trainer bij jou in de buurt? In iedere stad of dorp is wel een personal trainer in de buurt. Bekijk Startup24 voor een uitgebreid overzicht voor alle steden

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Welke soorten schuttingen zijn er feature image 01
Huis, tuin en dier

Welke soorten schuttingen zijn er?

Wil je een schutting laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk weten welke soorten schuttingen er zijn. In dit artikel lees je alles over de soorten schuttingen en ontdek je welke het beste bij jouw tuin passen.
Lees verder »
Krokante hapjes voor een feestje
Voeding en gezondheid

Krokante hapjes voor een feestje

Op een feestje wil je natuurlijk de perfecte hapjes serveren. Deze moeten krokant en vers zijn. In dit artikel lees je alles over de lekkerste krokante hapjes voor jouw aankomende feestje.
Lees verder »