5 tips voor een gezonde relatie

Datum: juni 3, 2021
Categorie: Voeding en gezondheid

Samenvatting Artikel

5 tips voor een gezonde relatie

Een gezonde relatie kan positief bijdragen aan alle andere aspecten van je leven. Denk hierbij aan je gezondheid, geest, carrière en relatie met anderen. Aan de andere kant kan een ongezonde relatie een negatief effect hebben op de eerder genoemde punten. Het kan uitputtend zijn voor je emoties en welzijn. Daarom horen we vaak dat een relatie een investering is in tijd en energie, want hoe meer je erin stopt, hoe meer je eruit zult halen. In dit artikel geven we 5 tips voor een gezonde relatie. Lees snel verder!

1. Maak tijd voor elkaar vrij

Doorgaans hebben we het druk met school, werk, familie of vrienden. Soms is het best lastig om dan te herinneren om tijd met je partner te besteden. Echter is het inplannen van tijd met je partner cruciaal voor een gezonde relatie. Probeer regelmatig momenten te plannen waarin je samen kunt zijn en kunt praten met elkaar. Zelfs een kopje koffie samen drinken in de ochtend of een wandeling voor het slapen gaan, elke minuut kan jullie verbintenis versterken.

2. Blijf altijd communiceren

Je hoort het ze vaak zeggen: ‘communication is key’. Dit komt omdat een relatie geen stand zal houden zonder goede communicatie. Door te stoppen met communiceren zal je je steeds afstandelijker voelen van je partner, wat ervoor kan zorgen dat je uit elkaar groeit. Zolang je blijft communiceren en laat weten waar je mee zit, kunnen jullie altijd een uitweg vinden voor problemen. 

3. Stop ook tijd in intimiteit

Velen die in een langdurige relatie zitten krijgen soms te maken met minder intimiteit. Seks zal na een tijdje een minder grote rol spelen. Toch is het belangrijk om tijd te steken in intimiteit. Probeer nieuwe dingen uit en bespreek met je partner wat je altijd al had willen proberen. Verdiep je eens in erotiek en kijk wat je nog meer kunt proberen en verkennen.

4 . Probeer altijd om vriendelijk, attent en aandachtig te zijn

Je behandelt anderen meestal wel op een vriendelijke manier. Dit vervalt niet opeens als het neerkomt op je partner. Behandel je partner dus hoe je zelf behandeld wilt worden. Merk je dat je vaak of snel geïrriteerd of boos bent op je partner? Probeer hieraan te werken en communiceer met je partner. Boos of geïrriteerd zijn doet niemand iets goeds, want jij voelt je daar niet goed bij en je partner al helemaal niet. 

5. Doe samen een detox sapkuur

De term ‘gezonde relatie’ kun je ook letterlijk opvatten, wat betekent dat je samen gaat werken naar een gezonder leven. Daarvoor zou een detox sapkuur een ideaal begin zijn. Door dit samen te doen houd je elkaar gemotiveerd en werk je samen naar een doel toe. Achteraf zul je je ook een stuk energieker en beter voelen dan voorheen. Probeer eerst een detox sapkuur van drie dagen en als dit je bevalt kun je op een later moment de sapkuur van vijf of zeven dagen proberen.

Meer relatietips?

Meer lezen over relatietips? Houd dan Startup24 goed in de gaten. Wij zullen de website regelmatig voorzien van nieuwe artikelen over diverse onderwerpen.

Recente blog artikelen

Intieme zorg voor jezelf

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »