Aandacht trekken voor je merk: 4 strategieën die je moet proberen

Datum: februari 15, 2023
Categorie: Dienstverlening

Samenvatting Artikel

Met zoveel merken die strijden om de aandacht van klanten, lijkt het soms een onmogelijke taak om je te onderscheiden van de massa. Maar met de juiste strategieën trek je klanten naar je merk en houd ze langdurig betrokken. In dit artikel vertellen we je over vier effectieve manieren om mensen over je merk te laten praten.

Aanwezigheid in de sociale media

Als het gaat om opvallen, is sociale media de sleutel. Aangezien de meeste mensen hun tijd besteden aan het scrollen door sociale media platforms als Instagram en TikTok, waarom zou je deze netwerken dan niet gebruiken als marketinginstrument? Je deelt inhoud die iets unieks of gedenkwaardigs over je merk onder de aandacht brengt, zoals verhalen van klanten of komende evenementen. Het aangaan van gesprekken met potentiële klanten helpt ook om je aanwezigheid te stimuleren en je merk online zichtbaarder te maken.

Video’s en visuals

Video’s en visuals behoren tot de krachtigste middelen om een emotionele band met klanten te creëren. Van video’s achter de schermen tot creatieve GIF’s, visuals hebben een manier om de aandacht van mensen te trekken op een manier die woorden alleen niet kunnen. Video’s zijn vooral nuttig om volgers kennis te laten maken met de cultuur en waarden van je bedrijf. Ze hoeven niet ingewikkeld of duur te zijn. Een eenvoudige video met leden van je team levert een grote bijdrage aan het opbouwen van vertrouwen bij potentiële klanten.

Offline reclame

Niet alleen online reclame is belangrijk om aandacht te trekken voor je merk. Offline reclame is soms net zo belangrijk. Kies er bijvoorbeeld voor om flyers te bedrukken en die te verspreiden. Het is ook een optie op voorwerpen te bedrukken met jouw merk erop. Denk aan glazen bedrukken of shirts bedrukken met jouw merk erop.

Influencer samenwerkingen

Samenwerking met influencers is een van de meest effectieve strategieën om je product of dienst onder de aandacht te brengen. Door samen te werken met influencer die aansluiten bij jouw waarden, krijg je toegang tot hun netwerk van volgers die anders misschien niet te horen krijgen wat jij aanbiedt. Er zijn veel verschillende soorten influencers waarmee je samenwerkt, afhankelijk van het soort bereik dat je wilt; van bloggers en micro-influencers tot beroemdheden en marktleiders. Ze hebben allemaal hun eigen voordelen als het gaat om het vergroten van de zichtbaarheid van merken.

Of je nu online reclame maakt met social media of door bierglazen bedrukken, deze strategieën zijn ideaal om meer aandacht te trekken voor je merk.  

Recente blog artikelen

Intieme zorg voor jezelf

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »