Bento boxen

Datum: juli 5, 2021
Categorie: Voeding en gezondheid

Samenvatting Artikel

Een bento box is een traditionele Japanse lunch die steeds populairder wordt in Nederland. Vaak is de box gevuld met rijst, groenten en vlees of vis, maar in principe kan een Bento box met van alles worden gevuld. Zo kan een Bento box ook uit een volledige Nederlandse maaltijd bestaan met aardappels, vlees en groenten. Het belangrijkste is dat de drie hoofdingrediënten in vaste verhouding in de box worden geplaatst. Dit is het enige criterium dat deze lunchbox een Bento box maakt. In dit artikel zullen wij je wat meer uitleggen over de Bento box.

Geschiedenis van de Bento box

De oudste waarnemingen van de Bento box dateren al uit de 12e eeuw. Er werden in die tijd gedroogde maaltijden voorbereid die naar werk werden meegenomen. Al snel werd het concept populair en werd het geïmplementeerd door reizigers. De Bento box in deze vorm was nog vrij eenvoudig en bestond voornamelijk uit sushi en rijst verpakt in bamboe. Later werden deze Bento boxen commercieel en werden ze verkocht in bijna heel Japan. Tegenwoordig is het bijna de standaard om tussen de middag een Bento box te eten. Ze worden dan ook overal in Japan verkocht, maar de populariteit in Europa en Amerika begint ook steeds meer toe te nemen.

Hoe ziet een traditionele Japanse Bento box eruit?

Een traditionele Japanse Bento box is in veel winkels en restaurants verkrijgbaar, maar in Japan maken veel ouders zelf zo een box voor hun lunchpauze. Ook is het een echte sport om de mooiste Bento box klaar te maken, daarom wordt er vaak veel tijd besteed aan het voorbereiden van een Bento box. De volgende ingrediënten vormen vaak de kern van een traditionele Bento box:
  • Rijst: koolhydraten zijn een belangrijk onderdeel van de Bento box. Rijst is een populaire optie, maar het komt ook vaak voor dat men kiest voor aardappelen of brood.
  • Vlees of vis: Vlees en vis zijn belangrijke onderdelen van de Bento box. Vaak wordt er gekozen voor rundvlees of zalm, maar andere soorten vlees en vis zijn ook toegankelijk. Daarnaast zijn vegetarische Bento boxen tegenwoordig ook populair. Het is dus zeker niet verplicht dat een Bento box vlees of vis moet bevatten.
  • Groenten en fruit: Bento boxen zijn erop gericht om een gezonde lunch te voorzien. Daarom zijn groenten en fruit essentiële onderdelen van de Bento box. 
Een Bento box is niet alleen heel gezond, hij is ook nog eens super lekker. Wil je ook graag een Bento box bestellen en ervaren hoe lekker en gezond hij is? Bestel dan jouw persoonlijke Bento box bij Hinaichi Bento.  

Recente blog artikelen

Intieme zorg voor jezelf

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »