Besparen met zonnepanelen

Datum: augustus 3, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier

Samenvatting Artikel

Besparen met zonnepanelen

Wil je graag meer geld besparen en tegelijkertijd je steentje bijdragen aan een betere planeet? Dan zijn zonnepanelen de perfecte investering voor jou. Met zonnepanelen kun je namelijk je eigen energie opwekken, deze energie kun je gebruiken voor je eigen gebruik, maar het is ook mogelijk om deze energie aan het net te leveren en hier geld voor te krijgen. Daarnaast komt er helemaal geen CO2 vrij bij de productie van zonne-energie, want zonnepanelen maken louter gebruik van de zon. Daarmee zijn zonnepanelen dus zowel goed voor het milieu als jouw portemonnee. Wie wil dat nou niet? 

Wat kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen is erg variërend, maar gemiddeld genomen kosten tien zonnepanelen ongeveer 4500 euro. Dat komt neer op 450 euro per zonnepaneel. Uiteraard kan deze prijs hoger of lager uitvallen, afhankelijk van de kwaliteit en het materiaal van de panelen. Als je meer zonnepanelen besteld, dan zal natuurlijk het bedrag hoger uitvallen. Toch wordt er vaak korting gegeven op zonnepanelen wanneer je een grote partij bestelt, het kan dus relatief goedkoper zijn om een in één keer meerdere zonnepanelen aan te schaffen.  Daarnaast heb je nog verschillende hulpmiddelen nodig zoals een omvormer, kabels en monitors. Je kunt het beste kiezen voor hulpmiddelen van hoge kwaliteit, omdat deze vaak zorgen voor een hoger rendement. Uiteraard zorgt dit er wel voor dat de investeringskosten hoger zullen uitvallen.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen?

Het is natuurlijk belangrijk dat je weet hoe rendabel zonnepanelen zijn voordat je ze aanschaft, want het is een vrij dure investering. Helaas is het moeilijk om te zeggen hoelang het precies zal duren voordat je al het geld hebt terugverdiend. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat het minimaal 7 jaar zal duren voordat je de investering hebt terugverdiend, maar er zijn een aantal factoren die hier veel invloed op hebben.  Ten eerste speelt het aantal zonuren een belangrijk rol. Als er veel zon op de panelen schijnt, dan is het natuurlijk logisch dat ze ook meer energie zullen opwekken. Daarnaast speelt de positie op het dak ook een belangrijke rol. Zonnepanelen die op het zuiden zijn gericht zullen natuurlijk veel meer stroom opwekken dan panelen die op het oosten zijn gericht. Verder is het ook belangrijk dat de zonnepanelen in goede staat verkeren. Zo is het belangrijk dat de panelen regelmatig worden schoongemaakt en dat defecten tijdig worden gerepareerd.

Waarom moet ik voor zonnepanelen kiezen?

Eigenlijk is het tegenwoordig vrij logisch om zonnepanelen aan te schaffen. Het enige nadeel zijn eigenlijk de kosten, maar die verdien je automatisch terug over de tijd. Hieronder staan nog een aantal punten gesommeerd die jou kunnen overtuigen om te kiezen voor zonnepanelen, als je nog niet overtuigd was tenminste:
  • Zonnepanelen zijn goed voor de aarde, ze stoten namelijk geen CO2 uit wat fossiele energiebronnen wel doen.
  • Zonnepanelen leveren op de lange termijn juist geld op.
  • Je hebt zelf meer controle omdat je minder afhankelijk bent van je energieleverancier.
  • Het kost je eenmalig wat tijd om de panelen aan te leggen, maar daarna hoef je er bijna niet meer naar om te kijken.
De bovengenoemde punten vormen een sterk betoog om te kiezen voor zonnepanelen. Stap vandaag nog over!

Recente blog artikelen

Intieme zorg voor jezelf

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »