Biermerken

Datum: juli 14, 2021
Categorie: Voeding en gezondheid

Samenvatting Artikel

De grootste biermerken

Op een warme zomerdag is er niks beters om de werkdag te eindigen met een heerlijk koud biertje. Meestal gaat het dan om pils bier, wat wordt beschouwd als het standaard biertje. Er zijn veel verschillende soorten bier op de markt, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: een heerlijk biertje op de markt brengen dat toegankelijk is voor iedereen. In dit artikel lees je wat de grootste biermerken zijn en hoe ze verschillend van elkaar zijn. 

Heineken

Heineken is de grootste bierproducent van Nederland en één van de grootste producenten ter wereld. Het eerste Heineken biertje werd gebrouwen in 1873 nadat de oprichter, Gerard Adriaan Heineken, de Hooiberg brouwerij in Amsterdam had gekocht. Door de jaren heen is het bedrijf enorm gegroeid en tegenwoordig is Heineken wereldwijd verkrijgbaar. Het bekendste biertje is het groene Heineken pilsje wat door velen wordt beschouwd als het beste pilsje dat op de markt verkrijgbaar is, maar Heineken heeft ook een aantal speciaalbieren in het assortiment, zoals Oud Bruin en Tarwebok. 

Amstel

Amstel werd opgericht in 1870, te Amsterdam. Het bekendste biertje van Amstel is de pilsener die in een bruine fles wordt gebotteld. De smaak is ietwat bitterzoet en onderscheidt zich daarmee van de andere pilseners in Nederland. Amstel introduceerde in 2013 de Radler waarmee het een van de eerste bierproducenten in Nederland was die een licht en fruitig biertje produceerde met zo’n smaak. Tevens heeft Radler een laag alcoholpercentage van ongeveer 2 procent. 

Jupiler

Jupiler is één van de bekendste en grootste biermerken van België. Het bekendste biertje van Jupiler is de pilsener, maar het assortiment is een stuk ruimer. Voor de mensen die weinig alcohol willen drinken, is er Jupiler Blue waar slechts 3,3 procent alcohol in zit. Daarnaast produceert Jupiler ook varianten die volledig alcoholvrij zijn. 

Hertog Jan

Hertog Jan is een Nederlands biermerk afkomstig uit Limburg. De Limburgers staan bekend om hun bourgondische levensstijl en dit is ook terug te proeven in hett Hertog Jan bier. Het bekendste biertje is de Hertog Jan pilsener, maar Hertog Jan staat ook bekend om haar speciaalbieren. Zo wordt het merk enorm gewaardeerd om zijn Grand Prestige, Lentebock en Weizener. 

Brouwerij ‘t IJ

Brouwerij ‘t IJ is een van de jongste biermerken op de markt. De brouwerij werd in 1983 opgericht in Amsterdam. Er worden uitsluitend speciaalbieren gebrouwen die bovengistend zijn. De populariteit van het bier neemt elk jaar toe en de brouwerij hecht veel waarde aan duurzaamheid. Zo worden er zoveel mogelijk biologische grondstoffen gebruikt. 

La Chouffe

La Chouffe is een Belgisch speciaalbier dat veel verschillende soorten bier op de markt heeft. De standaard La Chouffe is blond bier dat vrij zwaar is, met een alcoholpercentage van 8 procent. Daarnaast heeft La Chouffe ook speciaalbieren met een smaakje, bijvoorbeeld de Cherry Chouffe die een kersensmaak heeft. 

Hoegaarden

Wie van Belgisch witbier houdt, komt aan zijn trekken bij Hoegaarden. Het bier komt uit de gelijknamige plaats en heeft een smaak die niet door andere brouwers kan worden geïmiteerd. Onder het grote publiek is Hoegaarden vooral bekend om haar typerende brede bierglazen. 

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Welke soorten schuttingen zijn er feature image 01
Huis, tuin en dier

Welke soorten schuttingen zijn er?

Wil je een schutting laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk weten welke soorten schuttingen er zijn. In dit artikel lees je alles over de soorten schuttingen en ontdek je welke het beste bij jouw tuin passen.
Lees verder »
Krokante hapjes voor een feestje
Voeding en gezondheid

Krokante hapjes voor een feestje

Op een feestje wil je natuurlijk de perfecte hapjes serveren. Deze moeten krokant en vers zijn. In dit artikel lees je alles over de lekkerste krokante hapjes voor jouw aankomende feestje.
Lees verder »