Bloemsoorten

Datum: juli 13, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier

Samenvatting Artikel

Iedereen houdt van bloemen. Ze zijn leuk als cadeau, verrassing of gewoon voor in jouw huis. Het aanbod aan bloemen is werkelijk eindeloos. Zo zijn er mooie rode rozen voor moederdag, gele Hollandse tulpen voor in het voorjaar of droogbloemen die een half jaar goed blijven. Weet jij welke bloemsoort geschikt is voor jou? In dit artikel lichten we een aantal van de populairste bloemsoorten toe zodat jij kunt bepalen welke bloemsoort jij moet kopen.

Snijbloemen

Snijbloemen zijn bloemen die aan een steel groeien. De steel wordt van de plant afgesneden zodat jij de bloemen in een vaas kunt zetten. Er zijn veel verschillende soorten snijbloemen, rozen, hortensia’s en tulpen zijn voorbeelden van bekenden snijbloemen. De meeste landen hebben altijd wel een aantal kwekers die snijbloemen telen. Het soort snijbloem dat wordt verbouwd is vooral afhankelijk van het lokale klimaat. Rozen hebben bijvoorbeeld veel warmte en zonlicht nodig, net zoals veel andere snijbloemen. Daarom worden snijbloemen meestal in een kas verbouwd waar het klimaat kan worden afgestemd op de behoeftes van de bloem. Op 24Flower kun je alles over snijbloemen lezen.  

Kunstbloemen

Houd je heel erg van bloemen, maar zit je niet te wachten op het onderhoud? Dan kunnen kunstbloemen een ideale oplossing voor jou zijn. Kunstbloemen worden zo ontworpen dat ze net op echte bloemen lijken. Hierbij worden meestal kunststoffen gebruikt. Het grote voordeel is dat de bloemen geen water nodig hebben. Vergeet jij vaak je planten water te geven? Dat is geen probleem meer bij kunstbloemen! Verder bieden kunstbloemen een oplossing voor mensen die allergisch zijn voor bepaalde bloemen, maar deze wel graag in huis willen hebben. Tevens zullen kunstbloemen nooit vergaan, omdat ze van kunststof zijn gemaakt dat geen extra onderhoud vereist. Het enige nadeel is dat kunstbloemen makkelijk van echte bloemen te onderscheiden zijn.  

Droogbloemen

Droogbloemen zijn normale bloemen in gedroogde variant. In principe is het mogelijk om elke bloem om te toveren tot een droogbloem. Lees hier welke droogbloemen geschikt zijn voor een droogboeket. Dit kun je eenvoudig zelf doen. Je pakt een bos bloemen en hangt deze op zijn kop zonder water. Na ongeveer drie dagen zijn de bloemen helemaal droog. Vervolgens kun je deze droogbloemen in een vaas stoppen zonder water. Het grote voordeel is dat droogbloemen weinig onderhoud vereisen, ze hebben zelfs geen water nodig! Als je goed voor de droogbloemen zorgt, dan kunnen ze soms wel een half jaar goed blijven. Zo moet je ze uit de zon houden, de luchtvochtigheid mag niet te hoog zijn, en de kamer mag niet te warm zijn. 

Rozen

Rozen zijn eigenlijk snijbloemen, maar deze categorie is zo populair dat ze eigenlijk een eigen categorie verdient. Rozen kunnen bij veel verschillende gelegenheden worden gegeven. Zo is het gebruikelijk om rode rozen te geven als je een liefdesverklaring wilt doen, witte rozen worden voor een begrafenis gebruikt en gele rozen worden als teken van vriendschap gezien. Over de hele wereld worden rozen geliefd, maar Nederland staat toch wel bekend als één van de grootste producenten ter wereld. De rozen worden in kassen verbouwd waar het klimaat kan worden gecontroleerd, wat zorgt voor hoogwaardige rozen.    

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Welke soorten schuttingen zijn er feature image 01
Huis, tuin en dier

Welke soorten schuttingen zijn er?

Wil je een schutting laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk weten welke soorten schuttingen er zijn. In dit artikel lees je alles over de soorten schuttingen en ontdek je welke het beste bij jouw tuin passen.
Lees verder »
Krokante hapjes voor een feestje
Voeding en gezondheid

Krokante hapjes voor een feestje

Op een feestje wil je natuurlijk de perfecte hapjes serveren. Deze moeten krokant en vers zijn. In dit artikel lees je alles over de lekkerste krokante hapjes voor jouw aankomende feestje.
Lees verder »