Boekhouder

Datum: augustus 17, 2020
Categorie: Dienstverlening

Samenvatting Artikel

Boekhouder

Voor veel mensen die een eigen bedrijf hebben, is de boekhouding altijd een lastig onderdeel dat veel tijd in beslag neemt. Je wilt je liever focussen op de kerntaken van je bedrijf en hebt geen zin in alle administratieve werkzaamheden. In dat geval kan het handig zijn om een boekhouder te huren. Je moet wel rekening houden met het feit dat dit leidt tot extra kosten. In dit artikel wordt uitgelegd welke taken een boekhouder kan uitvoeren, wat de kosten van een boekhouder zijn en of een online boekhouder geschikt is voor jouw eenmanszaak. 

Wat doet een boekhouder?

Het klinkt misschien als een open deur, maar een boekhouder regelt de boekhouding van een bedrijf, eenmanszaak of zzp’er. Maar uiteindelijk bepaal jij zelf welke taken de boekhouder moet uitvoeren. De bekendste taak van een boekhouder is het bijhouden en registreren van alle inkomsten en uitgaven van een bedrijf. De boekhouder verzorgt de salarisadministratie en regelt de belastingaangifte. Het laatste kent veel regels en als je niet goed op de hoogte bent, dien je de belastingaangifte niet goed in of loop je fiscale voordelen mis. Een boekhouder is op de hoogte van de regelgeving omtrent belastingen en kan dus fiscale voordelen opleveren. Neem contact op met een boekhoudkantoor om te kijken welke diensten worden geleverd door hun boekhouders. 

Kosten boekhouder

De kosten van een boekhouder variëren, maar een goede boekhouder is essentieel om geen fiscale voordelen mis te lopen. Kies niet zomaar een boekhouder, benader verschillende boekhouders of boekhoudkantoren om te bepalen wie het meest geschikt is voor jouw bedrijf. Het uurtarief van een beginnende boekhouder is ongeveer €40, terwijl een boekhouder met veel ervaring ongeveer €80 per uur kost. Gemiddeld genomen kost een boekhouder €60 per uur. Welke boekhouder je nodig hebt, ligt eraan welke diensten je verwacht. Voor het regelen van de boekhouding zal een beginnende boekhouder volstaan, maar als je diepgaande financiële adviezen wilt, zul je een ervaren boekhouder moeten benaderen. Gemiddeld genomen zal een boekhouder jouw bedrijf ongeveer €500 tot €1500 per jaar kosten. 

Online boekhouder 

Het is tegenwoordig ook mogelijk om je administratieve werkzaamheden door een online boekhouder te laten uitvoeren. Het grote voordeel hiervan is dat de kosten een stuk lager zijn. Toch is het niet altijd verstandig om een online boekhouder in te schakelen. Zeker als je een beginnende ondernemer bent, zul je in de beginfase veel vragen over de administratie hebben. Het is dan moeilijk om even snel online te communiceren. In dit geval kan het beter zijn om een fysieke boekhouder in te huren zodat je al jouw vragen kunt bespreken en voorzien kan worden van het beste advies.  Ben jij op zoek naar een boekhouder voor jouw bedrijf? Bekijk dan Startup24 voor een overzicht van verschillende boekhouders in diverse steden

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Welke soorten schuttingen zijn er feature image 01
Huis, tuin en dier

Welke soorten schuttingen zijn er?

Wil je een schutting laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk weten welke soorten schuttingen er zijn. In dit artikel lees je alles over de soorten schuttingen en ontdek je welke het beste bij jouw tuin passen.
Lees verder »
Krokante hapjes voor een feestje
Voeding en gezondheid

Krokante hapjes voor een feestje

Op een feestje wil je natuurlijk de perfecte hapjes serveren. Deze moeten krokant en vers zijn. In dit artikel lees je alles over de lekkerste krokante hapjes voor jouw aankomende feestje.
Lees verder »