Nederland is dol op viervoeters. Bijna 18 procent van alle huishoudens in ons land hebben een hond. Ben je net zo een grote liefhebber van honden en ben je benieuwd naar de populairste hondenrassen in Nederland? Gebaseerd op Google data van 2020*, hebben wij een lijstje samengesteld van de meest populaire hondenrassen.  

1.Labrador Retriever

Het zal je vast niet verbazen als we zeggen dat de Labrador Retriever aan de top van het lijstje staat. De Labrador staat al meerdere jaren bovenaan het lijstje. Dit is niet voor niets, want het zijn sociale en zachtaardige honden die goed om kunnen gaan met kinderen. Verder zijn ze enorm energiek en graag buiten.  

2.Golden Retriever

Net als de Labrador, is de Golden Retriever erg geschikt voor gezinnen. Dit komt doordat ze betrouwbaar, intelligent en vriendelijk zijn tegen iedereen. Vroeger werden ze gefokt als jachthonden, maar nu staan ze bekend als echte familiehonden.

3.Rottweiler

Oorspronkelijk komt de Rottweiler uit Duitsland. In het verleden werden ze gebruikt om te waken, vechten en druiven. Tegenwoordig zie je ze nog steeds terug als waakhonden, maar ook als spoor-, sport-, reddings- en familiehonden. De Rottweiler is erg intelligent en graag bezig.

4.Border Collie

De Border Collie werd vroeger gefokt als schapendrijver. Hier waren ze perfect voor, omdat ze hardwerkend en intelligent zijn. Ze hebben een sterke achtervolgingsdrift, waardoor ze een stabiele en actieve baas nodig hebben. Ook is het goed om al enige ervaring te hebben met honden.

5.Berner Sennen

De Berner Sennen is een grote, intelligente en loyale hond. Erg typerend voor dit hondenras is hun aanpassingsvermogen. Dit is een positieve eigenschap, maar kan ook negatief uitpakken. Wanneer je een Berner Sennen bijvoorbeeld te weinig beweging geeft, kunnen ze dan ook sloom worden. Train ze dus goed, want dan zullen ze kindvriendelijke honden zijn die ook goed met andere huisdieren overweg kunnen.

6.Franse Bulldog

De Franse Bulldog is een kleine, maar stevige hond. We kennen ze als echte gezelschapshonden die levendig, vriendelijk en koppig zijn. Ook kunnen ze goed omgaan met kinderen. Echter kan dit hondenras kampen met ademhalingsproblemen door hun korte neus.

7.Duitse Herder

Duitse Herders zijn niet alleen in Nederland populair, maar ook wereldwijd. Het zijn waakse en trouwe honden, waardoor ze soms wat wantrouwend kunnen zijn naar anderen. Om deze reden is het enorm van belang om ze goed te socialiseren vanaf kleins af aan.

8.Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback staat ook wel bekend als Rifrug, Leeuwhond, Pronkrug of Rhodesische prikrug. Over het algemeen zijn het intelligente en zelfverzekerde honden, maar ze kunnen ook een tikkeltje eigenwijs zijn. Dit hondenras gaat goed samen met een baasje die leiding kan geven en actief is.

9.Chihuahua

Hoewel de Chihuahua een van de kleinste hondenrassen ter wereld is, staan ze erom bekend dat ze scherp en fel kunnen zijn naar andere honden. Echter kunnen het hele lieve en vrolijke honden zijn.

10.Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terriër is een kleine gezelschapshond. Toch zijn ze Terriërs in hart en nieren. Hun karakter wordt vaak onderschat, omdat ze zo klein zijn. Van nature zijn ze waaks territoriaal ingesteld. Ook kunnen ze lastig te trainen zijn, omdat ze een eigen wil hebben.

Top 10 populairste hondenrassen in Nederland?

* Om tot deze top 10 te komen hebben we onderzoek gedaan naar de meestgebruikte zoektermen rond de hondenrassen. We hebben hiervoor Google zoektermen data gebruik van 2020 en hebben alle hondenrassen met elkaar vergeleken. Wil je ook weten wat de 25 populairste hondenrassen van België zijn? Bekijk deze op Animall.be.

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

3D Wanddecoratie
Huis, tuin en dier

3D wanddecoratie

3D wanddecoratie Het interieur van je woonkamer is belangrijk om een gezellige sfeer in je huis te creëren. De meubels bepalen voor een
Lees verder »
Cadeau voor collega
Dienstverlening

Cadeau voor collega

Cadeau voor collega Het is belangrijk dat er een fijn werkklimaat is om productief en efficiënt te werk te gaan. Jouw collega’s spelen
Lees verder »
Dimsum
Voeding en gezondheid

Dimsum

Dimsum: wat is het? Dimsum is afkomstig uit de Chinese keuken en bestaat uit een combinatie van kleine gefrituurde en gestoomde gerechten. De
Lees verder »
Bitterballen
Voeding en gezondheid

Bitterballen

Bitterballen zijn een traditionele Nederlandse snack die bij diverse gelegenheden worden gegeten. De naam impliceert een bittere smaak…
Lees verder »
vitamine D
Voeding en gezondheid

Vitamine D

Vitamine D: Wat is het en waarom is het belangrijk? Vitamine D is een van de essentiële vitaminen die de mens dagelijks nodig
Lees verder »