De lekkerste tapas gerechten

Datum: april 20, 2022
Categorie: Voeding en gezondheid

Samenvatting Artikel

Deze tapas gerechten zijn werkelijk overheerlijk

Wil jij de lekkerste tapas gerechten gaan proeven of zelf gaan maken? Er zijn diverse soorten overheerlijke tapas die de moeite waard zijn om te testen. Wij zochten uit wat de lekkerste tapas gerechten zijn en hebben onze favorieten voor je op een rij zetten. Lees snel verder en ontdek welke tapasgerechten wij voor jou in petto hebben!

Pan con tomate

Pan con tomate is erg lekker. Dit is ook wel brood van de grill met daarover gewreven knoflook, zout, olijfolie en tomaat. Pan con tomate kan als tapas worden geserveerd, als voorgerecht of als lekker tussendoortje bij een barbecue. Je kunt pan con tomate ook perfect combineren met aioli. Voor het brood worden in Spanje sneetjes van de Pan de Pais gebruikt. Dit is groot rond boerenbrood van het land. 

Patatas bravas

Onder de tapas moet je patatas bravas zeker eens proberen. Patatas bravas zijn ook wel aardappelblokjes die in olie worden gebakken of gefrituurd. Als ze klaar zijn, komt hier nog een pittige saus overheen. De originele patatas bravas zijn gebakken blokjes aardappelen van rond de 2 cm die warm geserveerd worden. De saus die hier overheen komt is pittige tomatensaus. Er zijn echter ook varianten waarbij de patatas met aioli geserveerd worden.

Croquetas

Croquetas zijn zeer populair. Dit zijn kroketten, maar dan anders! Ze verschillen namelijk zeer van de Nederlandse vleeskroketten die wij gewend zijn. Spaanse croquetas worden doorgaans gevuld met vis, kip, ham of kaas en worden gefrituurd op een bord geserveerd. Deze kroketten zijn ook kleiner dan de Nederlandse kroketten. 

Pulpo a la Gallega

Pulpo a la Gallega is zeer geschikt voor liefhebbers van octopus. Je kunt het in Spanje overal kopen, maar in ons landje is het wel wat lastiger verkrijgbaar. Pulpo a la Gallega komt oorspronkelijk uit de regio van Galicië, maar is hedendaags overal in Spanje te bestellen. De inktvis wordt doorgaans met veel olijfolie en aardappelen geserveerd. 

Albondigas

Ook albondigas zijn populaire tapas. Dit zijn gehaktballetjes die volgens een speciaal recept gemaakt zijn. Hierbij worden de balletjes in een kom geserveerd met tomatensaus. Hier komen nog doperwten en soms ook aardappelen bij. 

Tortilla de patatas

Tortilla de patatas is een overheerlijk dik omelet waar aardappelen in zitten. Maar dat is niet het enige, want deze kunnen ook gecombineerd worden met Spaanse chorizo, paprika en uitjes. Je kunt de tortilla de patatas als geheel eten, maar als je ze als tapas wilt serveren, snijd je de gevulde tortilla in kleine punten of blokjes. 

Jamon serrano

Jamon serrano is ook wel Spaanse gesneden ham. Dit is echt de lekkerste ham die er is. Er bestaat niet alleen jamon serrano, maar ook jamon iberico. Dit is de duurste variant van de gesneden ham. In Spanje eet men de ham op brood of met de vingers.

Pescado frito

Pescado frito is erg lekker en is vis wat in paneermeel is gedompeld. Vervolgens wordt de vis gefrituurd en geserveerd op een bord. De vis wordt gefrituurd in olijfolie, omdat dit de smaak ten goede komt. Welke tapas gerechten uit de Spaanse keuken ga jij zeker een keer proberen?

Recente blog artikelen

Intieme zorg voor jezelf

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »