De lekkerste Zuid-Afrikaanse wijnen 

Datum: augustus 10, 2021
Categorie: Voeding en gezondheid

Samenvatting Artikel

De lekkerste Zuid-Afrikaanse wijnen

Na een lange dag werken is er niks beters dan een heerlijk glas wijn. De meeste mensen zijn wel bekend met de beroemde Franse en Spaanse wijnen, en Italiaanse wijnen mogen natuurlijk ook niet vergeten worden. Toch zijn er nog veel meer wijnlanden die nog relatief onbekend zijn. Zuid-Afrika is een van deze landen. Een aantal echte topwijnen worden in Zuid-Afrika geproduceerd. Het land krijgt dan ook steeds meer roem en bekendheid om haar goede wijnen. Wij nodigen je uit om zelf de overheerlijke wijnen uit Zuid-Afrika te proberen. In dit artikel lees je wat de lekkerste Zuid-Afrikaanse wijnen zijn.

Wijnen uit Stellenbosch

De beste wijnen uit Zuid-Afrika worden geproduceerd in Stellenbosch. Dit gebied ligt nabij het kustgebied van Kaapstad. Het overgrote deel van de Zuid-Afrikaanse wijnen wordt gecultiveerd in dit gebied. Het klimaat in Stellenbosch is namelijk ideaal voor de wijnbouw. Het relatief droge en hete klimaat wordt verzacht door de invloed van de zee. Daarnaast valt er voldoende regen in de winter en het gebied heeft een heuvelachtig karakter met hellingen. De combinatie van deze factoren zorgt voor een subliem klimaat voor de wijnbouw. 

Stellenbosch Rode wijnen uit Zuid-Afrika

Hierboven heb je gelezen dat Zuid-Afrika een perfect klimaat kent voor de productie van goede wijnen. Vooral rode wijnen komen goed tot hun recht. Een aantal goede rode wijnen die in Zuid-Afrika worden geproduceerd, zijn:

Nicolas Van Der Merwe Cabernet Sauvignon 2017

Dit is een fruitige rode wijn die iets weg heeft van frambozen en blauwe bessen. Daarnaast kan er ook een nootachtige smaak worden waargenomen in deze wijn. Wat opvalt aan deze wijn is dat hij een relatief hoog alcoholpercentage heeft, namelijk 14,5%. 

Syrah 2018

Wie van rijke en fruitige wijnen houdt, zal zich zeker gelukkig prijzen met deze variant. Deze wijn bevat droge tannines en heeft met 13,5% een hoog alcoholpercentage. 

Bergsig Cabernet Sauvignon

Wie op zoek is naar een goede rode wijn die niet al te duur is, zal zich hemels prijzen met de Bergsig Cabernet Sauvignon. Dit is een vrij zachte wijn die veel fruitige tinten heeft. Zo kun je subtiele elementen van de rode bes en pruim in deze wijn proeven. 

Overige wijnen uit Zuid-Afrika

Dat het klimaat in Zuid-Afrika perfect is voor de productie van rode wijnen betekent natuurlijk niet dat er geen andere wijnen worden geproduceerd. Er worden namelijk ook verschillende witte wijnen en andere varianten verbouwd. 

2016 Savage White Sauvignon Blanc Sémillon Chenin Blanc Western Cape

Dat is een hele mond vol woorden en dan mag je natuurlijk ook wat verwachten van deze wijn. Deze wijn wordt gemaakt van de Sauvignon Blanc en heeft een limoenachtige smaak. Deze fles is wel vrij exclusief en heeft dan ook een hoge prijs. Momenteel wordt deze fles voor 42 dollar verkocht. 

Duurste Zuid-Afrikaanse wijn

Het is natuurlijk ook interessant om te bekijken wat nu precies de duurste Zuid-Afrikaanse wijn is. Tokara Telos 2015 waagt een goede poging. Deze fles kost namelijk 299 euro. Voor die prijs krijg je een wijn die grotendeels wordt gemaakt met de Cabernet Sauvignon. 

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Welke soorten schuttingen zijn er feature image 01
Huis, tuin en dier

Welke soorten schuttingen zijn er?

Wil je een schutting laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk weten welke soorten schuttingen er zijn. In dit artikel lees je alles over de soorten schuttingen en ontdek je welke het beste bij jouw tuin passen.
Lees verder »
Krokante hapjes voor een feestje
Voeding en gezondheid

Krokante hapjes voor een feestje

Op een feestje wil je natuurlijk de perfecte hapjes serveren. Deze moeten krokant en vers zijn. In dit artikel lees je alles over de lekkerste krokante hapjes voor jouw aankomende feestje.
Lees verder »