Dim Sum: van hartig tot zoet

Datum: augustus 14, 2023
Categorie: Voeding en gezondheid

Samenvatting Artikel

Dim Sum is een traditioneel Chinees gerecht dat wereldwijd populair is geworden vanwege de unieke en heerlijke smaak. Het wordt vaak geserveerd als een brunch of lunch in kleine, hapklare porties en wordt meestal gestoomd, gebakken of gefrituurd. Dim Sum is niet alleen een heerlijke manier om de Chinese keuken te ontdekken, maar het is ook een sociale en culturele ervaring. Het wordt vaak gedeeld met familie en vrienden, en biedt de mogelijkheid om verschillende gerechten uit te proberen en te genieten van een verscheidenheid aan smaken en texturen. In dit artikel vind je de lekkerste hartige en zoete Dim Sum gerechten.

Siu Mai

Siu Mai is een populaire hartige Dim Sum die zijn oorsprong vindt in Guangdong, China. Het is een gestoomde dumpling die meestal is gevuld met gehakt varkensvlees en garnalen. Soms worden er ook gedroogde paddenstoelen, waterkastanjes en bamboescheuten aan toegevoegd. Het deeg is meestal gemaakt van tarwebloem en is dun, waardoor de vulling van de dumpling goed tot zijn recht komt. Siu Mai wordt vaak geserveerd met sojasaus, chilisaus of azijn en is een populaire keuze bij Dim Sum restaurants over de hele wereld. Eet dit heerlijke gerecht bij een Dim Sum restaurant, zo ervaar je de traditionele smaken. 

Har Gow

Har Gow is een heerlijke gestoomde dumpling die zijn oorsprong vindt in de Guangdong-provincie van China. Het is een hartige Dim Sum die meestal is gevuld met garnalen, bamboescheuten en soms ook gehakte varkensvlees. Het deeg is transparant en dun, waardoor je de vulling van de dumpling duidelijk ziet. Har Gow wordt geserveerd met sojasaus en chili-olie, en is een populaire keuze bij Dim Sum restaurants. Het is een heerlijke manier om de smaken van de Chinese keuken te ervaren en een aanrader voor liefhebbers van gestoomde dumplings en zeevruchten.

Ei-taartjes (dan ta)

Ei-taartjes, ook wel bekend als dan ta, zijn kleine zoete taartjes die vaak worden geserveerd als dessert bij Dim Sum maaltijden. Ze zijn oorspronkelijk afkomstig uit Hong Kong. Ei-taartjes worden gemaakt van een deeg van tarwebloem en boter. Deze zijn gevuld met een rijke en romige custard van eieren, melk en suiker. Het deeg wordt gebakken tot het goudbruin is en de vulling stolt in de oven, waardoor een heerlijk zoete en hartige smaak ontstaat. Ei-taartjes zijn een populaire traktatie bij Dim Sum restaurants en zijn een heerlijke manier om de maaltijd af te sluiten.

Rijstpudding (lian gao)

Rijstpudding, ook wel bekend als lian gao, is een zoete delicatesse uit de Chinese keuken die vaak als dessert wordt geserveerd bij Dim Sum maaltijden. Het is gemaakt van kleefrijstmeel en suiker, en wordt gestoomd tot het een kleverige, puddingachtige textuur heeft. Vaak worden er ook toppings zoals sesamzaadjes, kokosnoot of fruit toegevoegd om het nog lekkerder te maken. Rijstpudding is een eenvoudig maar smaakvol dessert dat een heerlijke afsluiter vormt van een hartige Dim Sum maaltijd. Het is een populaire keuze bij Chinese restaurants over de hele wereld. Het wordt ook thuis gemaakt als een feestelijke traktatie. Wil je een ware smaakexplosie ervaren? Dan is het een geweldig idee om naar een Chinees restaurant in Amsterdam te gaan. 

Dim Sum is een heerlijke en diverse culinaire ervaring die veel mensen over de hele wereld aanspreekt. Of je nu houdt van hartige of zoete smaken, er is altijd een Dim Sum gerecht dat aan jouw smaakpapillen voldoet. Van de gestoomde Siu Mai en Har Gow tot de zoete Ei-taartjes en Rijstpudding. Er zijn talloze opties om van te genieten bij een Dim Sum maaltijd. Bovendien is het delen van deze kleine gerechten met familie en vrienden een sociale en culturele ervaring die de aantrekkingskracht van Dim Sum alleen maar vergroot. 

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »