Dit is wat je nodig hebt voordat je een zakelijke financiering aanvraagt

Datum: maart 14, 2022
Categorie: Dienstverlening

Samenvatting Artikel

Een zakelijke financiering kan jouw bedrijf vooruit helpen. Met behulp van het geleende geld kun je bijvoorbeeld een tijdelijk tekort aan liquide middelen oplossen of investeren in uitbreiding van jouw bedrijf. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan wil je zelf mogelijk en zakelijke financiering aanvragen. Lang hoef je hier niet voor te zoeken, want bij veel geldverstrekkers kunnen ondernemers vandaag de dag een zakelijke lening of zakelijk krediet aanvragen. Wil je dat de aanvraag makkelijk en snel verloopt? Zorg dan dat je alles bij de hand hebt. Om jou op weg te helpen, vertellen wij je hier wat je nodig hebt voordat je een zakelijke financiering aanvraagt.

Bepaal wat de beste financieringsvorm is voor jouw bedrijf

Voordat je een zakelijke financiering aan kunt vragen, moet je eerst bepalen wat de beste financieringsvorm is voor jouw bedrijf. Er zijn namelijk verschillende soorten financieringen die je als ondernemer aan kunt vragen. Vaak wordt er gekozen tussen een zakelijke lening en zakelijk krediet. Wil je geld lenen om een langlopende investering te financieren? Dan biedt een zakelijke lening uitkomst. Zakelijk krediet wordt vaak gebruikt om de dagelijkse uitgaven van een bedrijf te betalen of een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen. Het bestedingsdoel is overigens niet het enige verschil tussen een zakelijke lening en zakelijk krediet. Beide financieringsvormen zijn namelijk anders opgebouwd. Zo stort een geldverstrekker het bedrag in één keer op jouw rekening als je voor een zakelijke lening kiest. Bij zakelijk krediet zet een geldverstrekker het bedrag klaar op een speciale rekening. Doordat jij de beschikking krijgt over deze rekening, bepaal je zelf hoeveel je opneemt en wanneer je dit doet. Daarnaast zit er verschil in de rente en looptijd van beide financieringsvormen.

Financiële gegevens van jouw bedrijf

Nadat je bepaald hebt wat de beste financieringsvorm voor jouw bedrijf is, kun je een aanvraag indienen. Om het aanvraagproces makkelijk en snel te doorlopen, is het handig om de juiste gegevens bij de hand te hebben. Wie een zakelijke lening, zakelijk krediet of een bedrijfshypotheek aanvraagt, wordt onder meer gevraagd naar financiële gegevens van het bedrijf. Voordat een geldverstrekker jou een aanbod kan doen, hebben zij in ieder geval de jaarcijfers en een bankafschrift van jouw zakelijke rekening van de laatste maand nodig. Wil je een zakelijke lening aanvragen voor het herfinancieren van een andere lening? Dan moet je bovendien de leningsovereenkomst van de bestaande zakelijke lening aanleveren.

Extra gegevens aanleveren

Nadat je de bovenstaande gegevens heb aangeleverd, kijkt een geldverstrekker wat er mogelijk is. Doet een geldverstrekker je een aanbod en wil je de aanvraag afronden? Dan moet je aanvullende informatie aanleveren. Een geldverstrekker wil in ieder geval de definitieve jaarrekening van het afgelopen jaar hebben. Deze moet goedgekeurd zijn door een accountants- of administratiekantoor. Als jouw bedrijf een eenmanszaak, maatschap of vennootschap onder firma (vof) is, moet je bovendien de aangifte inkomstenbelasting aanleveren. Het kan zijn dat een geldverstrekker jou nog naar extra informatie vraagt voordat je de aanvraag af kunt ronden.

Recente blog artikelen

Intieme zorg voor jezelf

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »