Dit zijn de 5 voordelen van werken met een slim boekhoudprogramma

Datum: mei 19, 2022
Categorie: Dienstverlening

Samenvatting Artikel

Dat het belangrijk is om je administratie op orde te hebben, weet elke ondernemer. Maar dat betekent nog niet dat het ook altijd lukt om de administratie de prioriteit te geven die het verdient. Er is zo goed als zeker genoeg ander (en leuker) werk te doen. Gelukkig is er steeds slimmere software beschikbaar die helpt om je administratie nauwkeuriger én in minder tijd te doen. In dit artikel zetten we de 5 voordelen van werken met een slim boekhoudprogramma voor je op een rij.

1. Minder tijd kwijt aan je administratie

Een ondernemer is gemiddeld bijna 9 uur per maand kwijt aan het doen van administratie. Tijd die je waarschijnlijk liever besteedt aan het runnen van je onderneming. Door een slim boekhoudprogramma te kopen kun je veel tijd besparen. Denk bijvoorbeeld aan het scannen en automatisch inboeken van in- en verkoopfacturen en bonnen. Of aan het automatisch verwerken van je banktransacties dankzij een bankkoppeling. De tijdswinst die die je zo boekt kan wel oplopen tot 73 procent.

2. Verklein het risico op missers

Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Door je administratieve taken zoveel mogelijk te automatiseren, verklein je de kans dat er een keer iets misgaat. Dat je op deze manier ook je facturatie naar een hoger niveau kan tillen, levert bovendien nog een ander groot voordeel op. Onderzoek laat zien dat duidelijke en nauwkeurige facturen veel eerder worden betaald. Dat is mooi meegenomen, aangezien bijna een derde van de mkb’ers er moeite mee heeft om ervoor te zorgen dat klanten op tijd hun facturen betalen.

3. Real-time inzicht in de prestaties van je bedrijf

Of het nu gaat om de huidige financiële status, marges, kosten of historische offertes, real-time inzicht in de prestaties van je bedrijf helpt je om de beste keuzes voor jouw onderneming te maken. Met een slim boekhoudprogramma bepaal je zelf wat voor jou de belangrijkste zaken zijn om 24/7 zicht op te hebben, als het moet ook via je smartphone of tablet. Zo weet je zeker dat je op elk moment de meest accurate en relevante informatie over je bedrijf bij de hand hebt.

4. Altijd grip op je cashflow

Als je je facturatie niet goed bijhoudt, loop je het risico dat je cashflow negatief wordt. Met alle gevolgen van dien. Altijd grip hebben op je cashflow is dan ook cruciaal voor een gezonde bedrijfsvoering. Door het automatiseren van je facturatie via een slim boekhoudprogramma is dat precies wat je krijgt. Bovendien biedt de software de mogelijkheid om scherper zicht te krijgen op je toekomstige cashflow. Zo kan je nog beter de strategische beslissingen nemen die jouw onderneming verder helpen.

5. Beter samenwerken met je accountant

Iedere ondernemer heeft weer een andere band met zijn of haar accountant. De een heeft alleen aan het einde van het kwartaal contact omdat het tijd is voor de btw-aangifte, terwijl de ander doorlopend met de accountant wil kunnen sparren om optimaal van diens expertise te profiteren. Wil jij als ondernemer nauwer met je accountant samenwerken? Dan helpt het enorm als je accountant ook gebruik maakt van slimme accountancy software. Omdat je administratie altijd up-to-date en inzichtelijk is, kan je accountant je beter en meer gericht van advies voorzien. Een mooie win-winsituatie. Kortom, slimme boekhoudsoftware is een investering die zeker zijn vruchten afwerpt. Naast een up-to-date administratie, tijdsbesparing en grip op je cashflow, werk je ook gemakkelijk samen met je accountant.

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »