Drie tips voor het aanvragen van een zakelijke financiering

Datum: juli 5, 2021
Categorie: Dienstverlening

Samenvatting Artikel

Wil je investeren in jouw bedrijf, maar ontbreekt het jou aan de financiële middelen? Dan betekent dit niet dat je de investering op de lange baan moet schuiven. Je kunt namelijk aankloppen bij een geldverstrekker voor een zakelijke financiering. Doordat steeds meer geldverstrekkers ondernemers de mogelijkheid bieden om geld te lenen, wordt er vaker en vaker een zakelijke financiering aangevraagd. Speel je ook met de gedachte om geld te lenen voor jouw bedrijf? Dan ben je mogelijk al begonnen met oriënteren. Hier kun je vast en zeker nog wel wat hulp bij gebruiken. Daarom zetten wij hier drie tips voor het aanvragen van een zakelijke financiering op een rijtje.

1. Weet welke mogelijkheden er zijn

Voordat je een zakelijke financiering aanvraagt, moet je weten welke mogelijkheden er zijn. Het is namelijk niet zo dat je bij iedere geldverstrekker slechts één zakelijke financiering aan kunt vragen. De meeste geldverstrekkers maken onderscheid tussen een zakelijke lening en zakelijk krediet. Om een weloverwogen keuze te maken, lichten we beide financieringen hier kort toe.

– Zakelijke lening

Een zakelijke lening wordt over het algemeen gebruikt voor langlopende investeringen. Zo kun je een bedrijfslening aanvragen voor de aankoop van een nieuwe machine of uitbreiding van jouw bedrijf. Sluit je een zakelijke lening af? Dan stort de geldverstrekker het geldbedrag in één keer op jouw rekening. Hierdoor kun je er direct de gewenste aankoop mee doen. Je lost een zakelijke lening af door maandelijks een bedrag terug te betalen. Dit bedrag bestaat uit aflossing en rente. Gedurende de looptijd betaal je altijd dezelfde rente. Deze wordt namelijk vastgezet bij het afsluiten van de lening.

– Zakelijk krediet

Als ondernemer kun je ook voor zakelijk krediet kiezen. Deze zakelijke financiering is uitermate geschikt voor het oplossen van een tijdelijk tekort aan liquide middelen. Daarnaast kun je het geld gebruiken om dagelijkse uitgaven van jouw bedrijf te betalen. Zakelijk krediet verschilt in een aantal opzichten van een zakelijke lening. Het geld wordt bijvoorbeeld niet op jouw rekening gestort, maar een geldverstrekker zet het voor je klaar. Je bepaalt vervolgens zelf hoeveel je opneemt en wanneer je dit doet. Daarnaast betaal je bij zakelijk krediet uitsluitend rente over het opgenomen bedrag. Tot slot kun je afgelost geld weer opnieuw opnemen binnen de looptijd van zakelijk krediet.

2. Kijk naar de looptijd

Overweeg je een zakelijke financiering aan te vragen? Kijk dan goed naar de looptijd. Dit is met name belangrijk als je voor een zakelijke lening kiest. Deze financieringsvorm heeft namelijk een minimale looptijd van drie maanden en een maximale looptijd van 60 maanden. Binnen deze periode kun je zelf de meeste geschikte looptijd kiezen. Hoe langer de looptijd, des te lager jouw maandlasten. Je smeert het terugbetalen immers uit over een langere periode. Besef je wel dat je dan ook langer rente betaalt, waardoor jouw lening mogelijk onnodig duur wordt. Bij zakelijk krediet hoef je geen looptijd te kiezen. Deze zakelijke financiering heeft namelijk standaard een looptijd van 36 maanden.

3. Vergelijk het aanbod

Je kunt tegenwoordig bij tal van geldverstekkers aankloppen voor een zakelijke financiering. Sluit jouw financiering nooit bij de eerste de beste geldverstrekker af, maar maak altijd een vergelijking. Waarom? Omdat een zakelijke financiering niet bij iedere geldverstrekker hetzelfde is. Zo betaal je bij de ene partij mogelijk een hogere rente dan bij de andere. Bovendien kan de ene geldverstrekker andere voorwaarden hanteren dan de andere. Door een vergelijking te maken, achterhaal je binnen de kortste keren wat de beste zakelijke financiering is.

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Welke soorten schuttingen zijn er feature image 01
Huis, tuin en dier

Welke soorten schuttingen zijn er?

Wil je een schutting laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk weten welke soorten schuttingen er zijn. In dit artikel lees je alles over de soorten schuttingen en ontdek je welke het beste bij jouw tuin passen.
Lees verder »
Krokante hapjes voor een feestje
Voeding en gezondheid

Krokante hapjes voor een feestje

Op een feestje wil je natuurlijk de perfecte hapjes serveren. Deze moeten krokant en vers zijn. In dit artikel lees je alles over de lekkerste krokante hapjes voor jouw aankomende feestje.
Lees verder »