Droogbloemen

Datum: mei 28, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier

Samenvatting Artikel

Ben je een echte bloemenliefhebber en wil je lang genieten van sfeervolle bloemen in jouw huis? Dan zijn droogbloemen echt iets voor jou. Droogbloemen zijn bijna hetzelfde als normale bloemen, het enige verschil is dat ze zijn gedroogd. Door dit proces zijn ze een stuk langer houdbaar dan een normaal boeket. De meeste bloemen zijn ongeveer drie weken houdbaar, maar een droogboeket blijft maar liefst zes maanden goed. In dit artikel leggen we je alles uit over droogbloemen.

Welke droogbloemen zijn er?

De meeste bloemen kunnen tot droogbloemen worden omgetoverd. Bekende bloemen die geschikt zijn om te drogen zijn onder andere rozen, lavendel, papaver en zonnebloemen. De bloemen worden door echte professionals gedroogd zodat ze kunnen worden bewerkt door bloemisten. Zij gebruiken de droogbloemen weer om bijvoorbeeld een droogboeket samen te stellen. Ben je benieuwd wat voor droogbloemen er zijn? Bij Glaz & Vaes vind je een ruim assortiment aan verschillende droogbloemen. 

Hoe worden droogbloemen gemaakt?

Het drogen van bloemen is een relatief eenvoudig proces wat je ook zelf zou kunnen uitvoeren. Het drogingsproces wordt uitgevoerd aan de hand van de volgende stappen:  
  1. Kies een bloem die je wilt drogen en verwijder de blaadjes.
  2. Bind de bloemen aan elkaar vast zodat je een bosje hebt.
  3. Hang de bloemen ondersteboven vast aan bijvoorbeeld een rek en laat ze op een warme plek aan de lucht drogen. 
  4. Wacht vervolgens een paar dagen totdat de bloemen helemaal droog zijn en stop ze daarna in een vaas. 
  Je kunt de bloemen ook drogen met behulp van een oven. Dit is natuurlijk een duurdere manier en is daarom vooral bedoeld voor echte bloemisten. 

Houdbaarheid van droogbloemen

Het grote voordeel van droogbloemen is dat ze tot wel zes maanden mee kunnen gaan. Daarnaast hebben ze geen verzorging nodig. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je vergeet om het water bij te vullen. Toch kun je de houdbaarheid van de bloemen nog iets verder uitrekken met een paar handige tips:  
  • Plaats de bloemen in een niet te droge, maar ook niet te vochtige, kamer.
  • Zorg ervoor dat de bloemen voldoende zonlicht krijgen.
  • Verplaats de bloemen niet te vaak, daar kunnen ze niet goed tegen.
  • Raak de bloemen niet aan en voorkom dat andere voorwerpen de bloemen aanraken, hier worden ze namelijk bruin van. 

Mooie vazen voor droogbloemen

Nu je mooi boeket droogbloemen hebt, wil je ze natuurlijk in een mooi vaas plaatsen. Er zijn verschillende soorten vazen. Ten eerste heb je de standaard vazen die geschikt zijn voor elk bosje bloemen. Maar je kunt er ook voor kiezen om iets meer luxe uit te stralen. Zo zijn er ook bijvoorbeeld vazen die volledig gesloten zijn. De droogbloemen zijn van tevoren al in de vaas geplaatste waardoor het een soort van kunstwerk is geworden. De meeste bloemenvazen hebben een strak design dat past bij het interieur van jouw huis. 

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Welke soorten schuttingen zijn er feature image 01
Huis, tuin en dier

Welke soorten schuttingen zijn er?

Wil je een schutting laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk weten welke soorten schuttingen er zijn. In dit artikel lees je alles over de soorten schuttingen en ontdek je welke het beste bij jouw tuin passen.
Lees verder »
Krokante hapjes voor een feestje
Voeding en gezondheid

Krokante hapjes voor een feestje

Op een feestje wil je natuurlijk de perfecte hapjes serveren. Deze moeten krokant en vers zijn. In dit artikel lees je alles over de lekkerste krokante hapjes voor jouw aankomende feestje.
Lees verder »