Ben je een echte bloemenliefhebber en wil je lang genieten van sfeervolle bloemen in jouw huis? Dan zijn droogbloemen echt iets voor jou. Droogbloemen zijn bijna hetzelfde als normale bloemen, het enige verschil is dat ze zijn gedroogd. Door dit proces zijn ze een stuk langer houdbaar dan een normaal boeket. De meeste bloemen zijn ongeveer drie weken houdbaar, maar een droogboeket blijft maar liefst zes maanden goed. In dit artikel leggen we je alles uit over droogbloemen.
Welke droogbloemen zijn er?
De meeste bloemen kunnen tot droogbloemen worden omgetoverd. Bekende bloemen die geschikt zijn om te drogen zijn onder andere rozen, lavendel, papaver en zonnebloemen. De bloemen worden door echte professionals gedroogd zodat ze kunnen worden bewerkt door bloemisten. Zij gebruiken de droogbloemen weer om bijvoorbeeld een droogboeket samen te stellen. Ben je benieuwd wat voor droogbloemen er zijn? Bij Glaz & Vaes vind je een ruim assortiment aan verschillende droogbloemen.Hoe worden droogbloemen gemaakt?
Het drogen van bloemen is een relatief eenvoudig proces wat je ook zelf zou kunnen uitvoeren. Het drogingsproces wordt uitgevoerd aan de hand van de volgende stappen:- Kies een bloem die je wilt drogen en verwijder de blaadjes.
- Bind de bloemen aan elkaar vast zodat je een bosje hebt.
- Hang de bloemen ondersteboven vast aan bijvoorbeeld een rek en laat ze op een warme plek aan de lucht drogen.
- Wacht vervolgens een paar dagen totdat de bloemen helemaal droog zijn en stop ze daarna in een vaas.
Houdbaarheid van droogbloemen
Het grote voordeel van droogbloemen is dat ze tot wel zes maanden mee kunnen gaan. Daarnaast hebben ze geen verzorging nodig. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je vergeet om het water bij te vullen. Toch kun je de houdbaarheid van de bloemen nog iets verder uitrekken met een paar handige tips:- Plaats de bloemen in een niet te droge, maar ook niet te vochtige, kamer.
- Zorg ervoor dat de bloemen voldoende zonlicht krijgen.
- Verplaats de bloemen niet te vaak, daar kunnen ze niet goed tegen.
- Raak de bloemen niet aan en voorkom dat andere voorwerpen de bloemen aanraken, hier worden ze namelijk bruin van.