Duurzaam verwarmen thuis: dit is er mogelijk

Datum: juni 20, 2022
Categorie: Dienstverlening

Samenvatting Artikel

Zo kun je jouw huis duurzaam verwarmen

Wil je jouw huis duurzaam verwarmen en ben je op zoek naar tips om zowel geld te besparen als het milieu ten goede te komen? Als je jouw huis op een duurzame manier wilt verwarmen, zijn er vele mogelijkheden hiervoor. Wij zochten uit wat de meest populaire mogelijkheden zijn als het gaat om het duurzaam verwarmen van woningen en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek meer!

Warmtepomp

Met een warmtepomp je huis verwarmen is zeker een goed en duurzaam idee. Wanneer je een warmtepomp inzet, kun je de CO2-uitstoot van je verwarming al terugbrengen tussen de 40 en 60%. Een warmtepomp haalt warmte uit de omgeving, waarbij je kunt denken aan de lucht en de grond. De pomp werkt op elektriciteit en wordt door steeds meer huishoudens gekozen als alternatief voor de cv-ketel. De warmtepomp is dan ook de toekomst!

Infrarood panelen

Een van de andere manieren waarop je jouw woning duurzaam kunt verwarmen, is via infrarood panelen. Infraroodstraling van infrarood verwarming zorgt ervoor dat de massa in een kamer verwarmd wordt en niet de lucht zelf. Dit in tegenstelling tot bij een normale verwarming. Door de stralingswarmte die de panelen afgeven, voelt het alsof je in het zonnetje zit. Zodra je uit de straling loopt, zal je het al snel kouder hebben. Deze manier van verwarmen verbruikt minder energie. Je hebt minder energie nodig en verwarmt niet de gehele ruimte, maar slechts een bepaalde plek. 

Vloerverwarming

Je kunt je huis ook via vloerverwarming duurzaam verwarmen. Bij vloerverwarming worden er verwarmingsbuizen in de vloer aangelegd. Hierdoor kun je de verwarming niet zien. In de gehele ruimte zal het overal even warm zijn. Dit in tegenstelling tot wanneer je radiatoren gebruikt. Hier kruip je al snel tegenaan als het koud is. Het is tevens mogelijk om te kiezen voor een combinatie van vloerverwarming met convectoren. Zo is het binnen no time warm in huis en kun je meteen op de bank genieten van je favoriete serie of film.

Draai de thermostaat lager

Zorg ervoor dat je thermostaat ‘s avonds op 15 graden zet en doe iets warms aan, zoals een badjas. Zo heb je het niet snel koud. Ben je niet thuis, dan is het aan te raden ook dan een temperatuur van 15 graden aan te houden. Hiermee kun je flink wat geld besparen. Zet bij voorkeur de thermostaat een uur voordat je naar bed gaat uit.

Zet de cv-ketel op 60 graden

Zorg ervoor dat je de cv-ketel op 60 graden zet. Veel cv-ketels staan op 80 graden, maar als ze op 60 graden staan werken ze nog veel efficiënter. Verlaag je de temperatuur van je cv-ketel, dan bespaar je gas en dat is weer prettig voor je portemonnee. Hoe je het aantal graden van jouw merk cv-ketel kunt verlagen, kun je het beste even online opzoeken. Dit is voor elk merk weer anders. Wat ga jij doen om jouw huis duurzaam te verwarmen?

Recente blog artikelen

Intieme zorg voor jezelf

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »