Een kapperszaak openen? Dit heb je nodig voor de saloninrichting!

Datum: mei 20, 2021
Categorie: Uitgelicht

Samenvatting Artikel

Een kapperszaak openen? Dit heb je nodig voor de saloninrichting!

Heb je een passie voor knippen en ben je van plan om je eigen kapperszaak te openen? Dan zijn er een aantal meubels die noodzakelijk zijn voor de saloninrichting. In dit artikel geven wij je verschillende ideeën voor de inrichting van jouw nieuwe kapperszaak. Lees snel verder.

Balie- en receptiemeubel

De balie of receptie is het visitekaartje van jouw kapperszaak. Dit is het eerste wat klanten zullen zien en het is dus erg belangrijk om hier werk van te maken. Tevens vind je diverse balies met prachtige designs. Denk hierbij aan een receptiebalie van hout, met een zwart metalen frame. Met zo’n balie ontvang je jouw klanten pas echt in stijl. Ook zullen passende stoelen perfect staan in de zaak. 

Kappersstoelen

Nadat de klant langs de receptie is gelopen, zal je hem of haar verwijzen naar de kappersstoel. Het is dus cruciaal dat deze mooi oogt en comfortabel zit. Je klanten zullen hier een uitgebreide behandeling krijgen, waarbij knippen, drogen, verven en stylen een onderdeel van zijn. Daarnaast kun je kijken naar ergonomische kappersstoelen, zodat je jouw klant net wat extra comfort kan geven. 

Wasunits

Wil je je werk wat eenvoudiger maken? Met de juiste stijlvolle wasunits kom je al een heel eind. De wasunits moeten de klant ook een comfortabele ervaring geven. Kies voor een design dat bij de rest van jouw saloninrichting past, zodat het een samenhangend geheel wordt. 

Kaptafels en wandmeubels

Ook kaptafels en wandmeubels horen bij een complete kapperszaak. Zo zijn er kaptafels met spiegels en diverse wandmeubels of kappersspiegels verkrijgbaar. Een kaptafel bestaat doorgaans uit een paneel, een spiegel en eventueel een plankje en voetsteun voor de klant. Door de kaptafels en wandmeubels te matchen met de kappersstoelen, creëer je de ideale saloninrichting. Dit bepaalt grotendeels de look en feel van de zaak. Daarom is het belangrijk dat je de kaptafels en wandmeubels met zorg selecteert. De rest van de saloninrichting kun je afstemmen op deze meubels.

Kappersfietsen

Ergonomisch werken kan alleen met de juiste kappersfietsen. Dit is een onmisbaar item in je zaak. Een hoogwaardige kappersfiets stimuleert een actieve werkhouding en zorgt ervoor dat je afwisselend kunt werken. Het is belangrijk dat je kiest voor een kappersfiets met wieltjes, omdat je natuurlijk moeiteloos wilt kunnen bewegen. Ook moeten de wielen 360 graden kunnen draaien, zodat je je soepel kunt verplaatsen. 

Werkwagens

De laatste must is een rijdbare werkwagen. Dit biedt opbergruimte voor al je scharen, tondeuses, borstels en andere kappersbenodigdheden. Hierdoor heb je al je tools binnen handbereik en hoef je nooit meer te zoeken. Een goed werkende werkwagen is functioneel en praktisch. 

Meer tips voor de saloninrichting?

Wil je meer tips voor de saloninrichting van jouw kapperszaak? Houd dan Startup24 in de gaten. We zullen onze website regelmatig voorzien van nieuwe artikelen over diverse onderwerpen. 

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Welke soorten schuttingen zijn er feature image 01
Huis, tuin en dier

Welke soorten schuttingen zijn er?

Wil je een schutting laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk weten welke soorten schuttingen er zijn. In dit artikel lees je alles over de soorten schuttingen en ontdek je welke het beste bij jouw tuin passen.
Lees verder »
Krokante hapjes voor een feestje
Voeding en gezondheid

Krokante hapjes voor een feestje

Op een feestje wil je natuurlijk de perfecte hapjes serveren. Deze moeten krokant en vers zijn. In dit artikel lees je alles over de lekkerste krokante hapjes voor jouw aankomende feestje.
Lees verder »