Foto laten schilderen

Datum: april 20, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier

Samenvatting Artikel

Foto laten schilderen

Iedereen heeft wel eens een fantastische foto gemaakt die je graag aan de muur zou willen hangen. Vaak kan dit heel eenvoudig door de foto op een canvas te laten printen. Maar hoe gaaf zou het zijn als iemand de foto zou schilderen? Je kunt van jouw foto een prachtig schilderij laten maken en dat tegen een betaalbare prijse. Vroeger was zoiets alleen weggelegd voor de elite, maar tegenwoordig kan iedereen een foto laten schilderen. 

Wat voor foto kan ik laten schilderen?

In principe is het mogelijk om alles te laten schilderen. Je kunt een bijzondere dag als jouw bruiloft laten verzilveren op het doek, of een mooie foto van jouw kleinkinderen. Het is zelfs mogelijk om een al bestaand schilderij opnieuw te laten schilderen. Zou je niet graag bijvoorbeeld je eigen exemplaar van de Mona Lisa willen hebben? Een echte kunstenaar kan een dergelijk schilderij voor jou naschilderen. Het enige dat de schilder van jou nodig heeft, is een foto van hoge kwaliteit. 

Welk materiaal wordt gebruikt om een foto te schilderen?

De foto’s worden meestal overgeschilderd op canvas, maar er zijn ook stevigere materialen te vinden zoals katoen. Olieverf is de meest gebruikte verfsoort, het grote voordeel hiervan is dat het zeer langzaam droogt, waardoor je telkens kleine veranderingen kunt maken. Dit zorgt ervoor dat kleine details in de schilderijen kunnen worden verwerkt. Daarnaast heeft olieverf een mooie kleur en produceert het een mooie gloed. Er zijn ook alternatieven beschikbaar zoals acrylverf. Het voordeel is dat deze verf snel droogt, maar dit zorgt er ook voor dat minder details in het schilderij kunnen worden verwerkt. 

Foto op maat laten schilderen

Het grootste voordeel van een foto laten schilderen, is dat je verschillende aanpassingen kunt maken aan de originele foto. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde elementen toevoegen of juist weglaten. Zo kun je onder andere een lelijke waas laten overschilderen, of je kunt spelen met de belichting. Daarnaast kun je ook spelen met de kleur, zo kun je kiezen voor een zwart-wit foto of je kunt de intensiteit van de kleuren laten aanpassen. De professionele schilders maken gebruikt van de fijnste technieken zodat al jouw schilderijen er levensecht uitzien. 

Hoeveel kost het om een foto te laten schilderen?

De prijzen kunnen heel erg uiteenlopen. Als je veel aanpassing aan het schilderij wilt, dan kun je uiteraard ook een hogere prijs verwachten. Daar staat wel tegenover dat je altijd schilderijen van hoogwaardig kwaliteit krijgt die worden gemaakt door professionals. Zoals al eerder werd vermeld, is het tegenwoordig voor iedereen betaalbaar om een foto te laten schilderen. Neem contact op met de schilder voor meer informatie. 

Ik wil ook een foto laten schilderen!

Wil je ook graag een foto laten schilderen? Er zijn diverse schilders waar je van een foto een schilderij kunt laten maken. Neem contact op met de desbetreffende schilder om te kijken wat zij voor jou kunnen betekenen.  

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Welke soorten schuttingen zijn er feature image 01
Huis, tuin en dier

Welke soorten schuttingen zijn er?

Wil je een schutting laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk weten welke soorten schuttingen er zijn. In dit artikel lees je alles over de soorten schuttingen en ontdek je welke het beste bij jouw tuin passen.
Lees verder »
Krokante hapjes voor een feestje
Voeding en gezondheid

Krokante hapjes voor een feestje

Op een feestje wil je natuurlijk de perfecte hapjes serveren. Deze moeten krokant en vers zijn. In dit artikel lees je alles over de lekkerste krokante hapjes voor jouw aankomende feestje.
Lees verder »