Haarverzorging voor ieder haartype

Datum: mei 11, 2021
Categorie: Voeding en gezondheid

Samenvatting Artikel

Haarverzorging voor ieder haartype

Gezond haar en een gezonde hoofdhuid zijn de kern van een goed gestylde coupe. Ons haar heeft het doorgaans zwaar te verduren. Het heeft onder andere te maken met barre weersomstandigheden, uv-stralen van de zon, zeewater en chloor. Als je hier de haarstyling en haarkleuring bij optelt is dat heel wat schade. Om het haar in goede conditie te houden, is het belangrijk om de juiste haarverzorgingsproducten te gebruiken.  Om elk haartype te voorzien van de benodigde verzorging, zijn er diverse soorten haarverzorgingsproducten verkrijgbaar. Zo heb je haarverzorging voor onder andere droog haar, beschadigd haar en gekleurd haar. Hoogwaardige haarverzorgingsproducten bevatten voedende ingrediënten, zoals arganolie en keratine. Met kwalitatieve haarverzorging creëer je de basis voor een goed gestylde coupe. 

Shampoo en conditioner

Shampoo en conditioner zijn de basis van gezond haar en hebben elk een ander doel. De shampoo zorgt voor de reiniging, ontvetting en voeding van je haar en hoofdhuid. Conditioner zorgt voor hydratatie en kan het haar ook voorzien van verschillende vitamines en reparerende eigenschappen. Een uniforme shampoo of conditioner zal dan ook niet voor iedereen goed werken, omdat elk haar andere verzorging nodig heeft. 

Haarcrème

De hitte van een föhn, stijltang of krultang is niet goed voor je lokken en kan leiden tot droog haar. Het gebruik van een leave-in haarcrème kan bescherming bieden tegen de extreme temperaturen van deze elektronische tools. Haarcrèmes bevatten gezonde ingrediënten die het haar herstellen en voeden. Daarnaast hoef je het niet uit te spoelen. 

Droogshampoo

Wanneer je weinig tijd hebt om je haar te wassen biedt een droogshampoo uitkomst. Vaak komt dit in de vorm van een spray of poeder. Het haar wordt gereinigd van vettigheden en krijgt daarnaast ook nog wat volume. Tegenwoordig zijn er verschillende droogshampoos te verkrijgen: van droogshampoo voor gekleurd haar tot droogshampoo voor beschadigd haar. 

Haarmaskers

Voor een gezonde uitstraling van het haar zijn haarmaskers essentieel. Deze zorgen voor een intensieve verzorging van het haar. Ook helpen haarmaskers bij gespleten haarpunten, droog haar, beschadigd haar en haaruitval. Voor een optimaal resultaat, is het aan te raden om wekelijks gebruik te maken van een haarmasker. Zo zal je haar een verzorgende en hydraterende boost krijgen, waardoor het er gelijk gezonder uit zal zien. 

Haarserums en haarolie

Als je op zoek bent naar een meer geconcentreerd haarverzorgingsproduct, dan is een haarserum de beste optie. Dit breng je aan op droog haar en hoef je niet uit te spoelen. Vaak wordt dit gebruikt om pluis te verminderen, glans te geven en het haar te voorzien van een beschermende laag. Het doel van een haarolie is om het haar op een intensieve manier te herstellen. Het voedt het haar, zodat de haarschubben zichzelf kunnen repareren. Natuurlijk is het ook mogelijk om een haarolie en een haarserum te combineren. Hiermee wordt het haar tegelijkertijd gevoed en beschermd. Het is wel belangrijk dat je ze beide op schoon haar en alleen in de puntjes van de haren aanbrengt.

Meer over haarverzorging?

Wil je meer lezen over haarverzorging? Houd dan Startup24 goed in de gaten. Wij zullen regelmatig nieuwe artikelen plaatsen met betrekking tot diverse onderwerpen.

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »