Hier moet je op letten als je een zakelijke hypotheek aanvraagt

Datum: augustus 10, 2021
Categorie: Dienstverlening

Samenvatting Artikel

Hier moet je op letten als je een zakelijke hypotheek aanvraagt

Is jouw bedrijf de laatste jaren flink gegroeid? Dan is het huidige pand mogelijk te klein geworden om jouw werkzaamheden naar behoren uit te kunnen voeren. Als de mogelijkheid er is, kun je jouw bedrijf uitbreiden. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Wanneer uitbreiding niet tot de mogelijkheden behoort, zit er waarschijnlijk niets anders op dan een nieuw bedrijfspand kopen. Het nadeel hiervan is dat zo’n pand flink wat geld kost. Is er niet voldoende vermogen om de aankoop van een bedrijfspand te financieren? Vraag dan een zakelijke hypotheek aan. In deze tekst vertellen wij jou waar je bij het aanvragen van zo’n lening op moet letten.

Kosten van de lening

De kosten zijn een eerste aandachtspunt bij het aanvragen van een zakelijke hypotheek. Je leent immers geld van een ander, wat betekent dat je het terug moet betalen. Dit doe je door iedere maand een gedeelte van de lening af te lossen. Wanneer je iedere maand aan jouw betalingsverplichting voldoet, is de hypotheek aan het einde van de looptijd volledig terugbetaald. Sluit je een zakelijke hypotheek af? Dan betaal je niet alleen het geleende geld terug. Je krijgt namelijk ook te maken met rente. Een geldverstrekker berekent rente over een lening omdat zij het risico nemen door jou geld te lenen. De kans is immers aanwezig dat het geleende geld niet terugbetaald kan worden. Omdat je bij een zakelijke hypotheek het volledige bedrag in één keer ontvangt, betaal je altijd rente over het hele bedrag. Voordat je een zakelijke hypotheek aanvraagt, ben je vast en zeker benieuwd hoeveel rente je betaalt. Op voorhand is dit helaas niet te zeggen, want de rente verschilt per situatie. Dit komt onder andere doordat het rentepercentage constant verandert. Sluit je een zakelijke hypotheek af? Dan hoef je niet bang te zijn dat de rente constant verandert. De rente staat namelijk vast gedurende de hele looptijd van de lening. Hierdoor weet je precies hoeveel een zakelijke hypotheek jou per maand gaat kosten.

Looptijd

De meeste ondernemers kijken naar het kostenplaatje voordat zij een zakelijke hypotheek aanvragen. Begrijpelijk, want hierdoor weet je hoeveel zo’n lening jou gaat kosten. Toch doe je er goed aan om ook naar andere zaken te kijken, zoals de looptijd. Sluit je een zakelijke lening af om de aankoop van een nieuw bedrijfspand te financieren? Dan moet je de lening vaak binnen 10 jaar terugbetalen. Bij ABN AMRO is het aflosschema van een zakelijke hypotheek overigens gebaseerd op 20 jaar. Dit betekent dat je aan het einde van de looptijd de helft van het geleende bedrag terugbetaald moet hebben. Voor het resterende bedrag sluit je een nieuwe lening af. Heb je genoeg eigen vermogen om het bedrag in één keer af te betalen? Kies hier dan voor. Bij veel geldverstrekkers mag je overigens kosteloos vervroegd aflossen. Hierdoor los je jouw lening mogelijk al voor de looptijd af.

Voorwaarden

Wil je de beste zakelijke hypotheek vinden? Dan raden wij je aan een vergelijking te maken. Hier kun je tegenwoordig verschillende websites voor gebruiken. Bij een vergelijking kijken veel ondernemers alleen naar de kosten van een zakelijke hypotheek. Wij raden je aan ook goed naar de voorwaarden te kijken. De ene geldverstrekker hanteert namelijk andere voorwaarden dan de andere. Lees je de voorwaarden goed door voordat je een zakelijke hypotheek afsluit? Dan voorkom je dat je in een later stadium voor verrassingen komt te staan. Focus je daarom nooit alleen maar tot de kosten, maar neem ook de tijd om de voorwaarden door te lezen.

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Welke soorten schuttingen zijn er feature image 01
Huis, tuin en dier

Welke soorten schuttingen zijn er?

Wil je een schutting laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk weten welke soorten schuttingen er zijn. In dit artikel lees je alles over de soorten schuttingen en ontdek je welke het beste bij jouw tuin passen.
Lees verder »
Krokante hapjes voor een feestje
Voeding en gezondheid

Krokante hapjes voor een feestje

Op een feestje wil je natuurlijk de perfecte hapjes serveren. Deze moeten krokant en vers zijn. In dit artikel lees je alles over de lekkerste krokante hapjes voor jouw aankomende feestje.
Lees verder »