Hondenvoer

Datum: april 20, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier

Samenvatting Artikel

Hondenvoer

We hebben allemaal behoefte aan goede en gezonde voeding, dus dit geldt ook voor je hond. Daarom moet je zorgvuldig kijken naar het beste hondenvoer voor jouw trouwe viervoeter. Er zijn veel soorten hondenvoer, dus hoe weet je wat het beste is voor je hond? In dit artikel verdiepen we ons in hondenvoer en waar je op moet letten bij het kopen ervan. Lees snel verder.

Wat voor hondenvoer is er?

Hondenvoer kent verschillende soorten, waaronder natvoer, droogvoer, vlees en gevriesdroogd voer. Deze vier zullen we hieronder verder toelichten.

1. Droogvoer

De bekendste vorm van droogvoer zijn hondenbrokken. Deze worden gemaakt op hoge temperatuur, waardoor het zal uitzetten. Je hond zal hierdoor sneller een vol gevoel hebben. Echter staat droogvoer erom bekend dat ze verschillende gezondheidsklachten veroorzaken vergeleken met andere voedingsvormen. 

2. Natvoer

Natvoer verwijst naar blikjes en kuipjes hondenvoer. Hierbij wordt er verhitte vocht toegevoegd aan het voer. Hoewel de meeste bacteriën op deze manier gedood worden, gaan er ook veel voedingsstoffen verloren. Daarom moet je vaak extra natvoer toedienen, zodat je hond voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. 

3. Vlees

Wil je graag natuurlijke voeding toedienen? Dan is de beste keuze rauw vlees. Honden voelen zich meestal een stuk beter op een rauw vlees dieet. Vaak moet het baasje zelf het vlees samenstellen, dus het is belangrijk om erop te letten dat de samenstelling genoeg voedingsstoffen voor je hond bevat. 

4. Gevriesdroogd voer

Deze vorm van hondenvoer is vergelijkbaar met rauw vlees. Het vlees wordt gedroogd op een laag temperatuur, waardoor er bijna geen voedingsstoffen verloren gaan. Dit voer onderscheidt zich van de andere voedingsvormen, omdat het lang bewaard kan worden. Echter zijn er hoge kosten verbonden aan dit proces, waardoor gevriesdroogd voer vaak relatief duurder is. 

Welk hondenvoer is het beste voor mijn hond?

Verschillende punten kunnen aantonen of een specifiek hondenvoer bij jouw hond past. Als het voer een allergische reactie veroorzaakt bij je hond, dan wordt het aangeraden om er meteen mee te stoppen. Ook zal de ontlasting aantonen of het voer bij je hond past. Als de ontlasting stevig is en je hond heeft er geen moeite mee, dan is de voeding goed. Daarnaast zul je aan de vacht ook zien of de voeding juist is. Als de haren van je hond beginnen uit te vallen nadat je van voeding bent gewisseld, dan is het voer hoogstwaarschijnlijk de boosdoener. Tevens is er speciaal rassenvoer beschikbaar voor verschillende hondenrassen. De ene hond is groter dan de andere hond, waardoor ze ook andere voedingseisen hebben. Rassenvoer is gemaakt om te voldoen aan de rasspecifieke behoeften, zoals de tanden en kaken. De grootte van de stukjes voer zullen ook variëren afhankelijk van het ras. 

Waar moet ik op letten bij het kopen van hondenvoer?

Het belangrijkste aspect van hondenvoer zijn de voedingsstoffen. Kijk dus goed naar de eiwitten en vetten in de voeding. Daarnaast moet je rekening houden met eventuele allergieën van je hond. Goede en kwalitatieve voeding heeft vaak een hoger prijskaartje, maar het zal alleen maar voordelen met zich meebrengen voor je hond. 

Ook hondenvoer van hoge kwaliteit?

Ben je op zoek naar hondenvoer van hoge kwaliteit, dat ook goed zal zijn voor de gezondheid van je hond? Overweeg dan eens biologisch voer, glutenvrij voer of graanvrij voer voor een gezond dieet. Voor meer informatie omtrent hondenvoer kun je Startup24 goed in de gaten houden.

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Welke soorten schuttingen zijn er feature image 01
Huis, tuin en dier

Welke soorten schuttingen zijn er?

Wil je een schutting laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk weten welke soorten schuttingen er zijn. In dit artikel lees je alles over de soorten schuttingen en ontdek je welke het beste bij jouw tuin passen.
Lees verder »
Krokante hapjes voor een feestje
Voeding en gezondheid

Krokante hapjes voor een feestje

Op een feestje wil je natuurlijk de perfecte hapjes serveren. Deze moeten krokant en vers zijn. In dit artikel lees je alles over de lekkerste krokante hapjes voor jouw aankomende feestje.
Lees verder »