Houten wanddecoratie

Datum: december 20, 2020
Categorie: Huis, tuin en dier

Samenvatting Artikel

Ben je op zoek naar meer sfeer in je woning of bedrijf? Dan kun je eens overwegen om te kijken naar houten wand- of muurdecoratie. Normaliter plaats je meubels in je woning of bedrijf om een levendige uitstraling te creëren. Je wilt je immers op je gemak voelen en wilt niet in een kille omgeving wonen of werken. Om nog een stapje verder te gaan dan de standaard meubels, kun je overwegen om te kiezen voor houten decoratie. Doordat het meubilair van hout is gemaakt, brengt het een natuurlijke sfeer in huis. Vaak is de houten decoratie handgemaakt, hierdoor zijn er mooie details in het kunstwerk verwerkt. In dit artikel zullen we je uitleggen waarom je moet kiezen voor houten wanddecoratie.

Wat is houten wanddecoratie?

Houten wanddecoratie onderscheidt zich van normale wanddecoratie. Het is namelijk op maat gemaakt van verschillende soorten hout. Je kunt verschillende designs en kleuren speciaal op maat laten maken. Het hout geeft een luxe en sfeervolle uitstraling waardoor jouw huis of kantoor meer aanzien krijgt. Het is eigenlijk een artistieke manier om meer passie en fleur aan een saaie muur te geven. Want zeg nou zelf, zo’n kale witte muur is toch passé? Houten wanddecoratie biedt je de optie om voor verschillende looks te gaan, bijvoorbeeld 3D, natuur of pure luxe. Houten wanddecoratie is helemaal hip!
Houten wanddecorat
Voorbeeld Houten Wanddecoratie (bron: Wooden Wall Art)

Houten wanddecoratie op maat

Vaak ben je slechts beperkt tot de catalogus van een bepaalde winkel als je naar nieuw meubilair op zoek bent. Hierdoor zul je nooit het meubilair vinden dat perfect bij jou past, er is altijd wel een klein detail dat je niet aanstaat. Daarnaast wordt het standaard meubilair in slechts een aantal maten geleverd waardoor het misschien niet in jouw huis past. Dit zijn aanleidingen om voor houten wanddecoratie te kiezen. Doordat houten wanddecoratie vaak op maat wordt gemaakt door een vakman, is het mogelijke om het product op al jouw wensen af te stemmen. Wil je kasten, lades of een blad? Het kan allemaal door de vakman verwerkt worden. Het meubilair zal perfect in jouw huis passen, omdat de maten van de decoratie aan jouw huis aangepast kunnen worden. Kortom, een ideale keuze voor mensen die hun producten op maat gemaakt willen hebben.

Maten houten wanddecoratie

Goed, houten wanddecoratie kan dus op maat gemaakt worden. Maar welke maten zijn er nu eigenlijk beschikbaar? Een van de meest gekozen opties is houten wanddecoratie in kunstvorm. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het logo van jouw bedrijf in hout te laten maken en aan de muur te bevestigen. Daarnaast is het ook mogelijk om lijsten te laten maken, bijvoorbeeld voor foto’s of een spiegel. In principe zijn alle soorten maten mogelijk, zelfs aparte figuren. Het is namelijk ook mogelijk om kunstwerken voor aan je muur in hout te laten maken. Een ander veel gekozen optie is een kleine kast waarin decoratieve spullen geplaatst kunnen worden. Je kunt oneindig veel variëren met de maten van houten wanddecoratie.

Kleuren houten wanddecoratie

Qua kleur is er ook van alles mogelijk. Houten wanddecoratie is uiteraard van hout gemaakt, dus natuurlijke tinten zijn de meest voor de hand liggende optie. Kies voor bruine, rode en groene tinten om de natuur in huis te halen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om voor een Green Wall te kiezen. Hierin zit mos verwerkt en andere planten die je verder geen water meer hoeft te geven. In combinatie met de natuurlijke kleuren van het hout, lijkt het of je het bos in huis hebt gehaald. Wil je een wat modernere uitstraling? Dan kun je ook kiezen voor 3D-wandbekleding. Hierbij heb je bijvoorbeeld blokjes hout in verschillende kleuren die een 3D-effect geven. Het lijkt niet alleen op 3D, maar het is daadwerkelijk 3D! Je kunt voor verschillende kleuren kiezen, bijvoorbeeld blauwtinten, een metallic look of gewoon simpele houttinten. Wil je juist een wat luxere uitstraling? Dan kun je voor Barnwood wandbekleding kiezen. Dit zijn luxe panelen die van speciaal hout zijn gemaakt. Het hout is bewerkt waardoor het in verschillende kleuren beschikbaar is en er strak uitziet. De keuze aan kleuren is werkelijk oneindig!

Wat voor houten wanddecoratie is er beschikbaar?

Er zijn werkelijk ontelbaar veel opties binnen de houten wanddecoratie. Een van de standaard decoraties waar vaak voor wordt gekozen, zijn de houten wandpanelen. Dit zijn als het ware houten figuren die over de muur worden gelegd. In plaats van een egale muur, heb je mooie houten decoratie op je muur zitten. Er is ook de mogelijkheid om te kiezen voor 3D wandbekleding. In dit geval is het kunstwerk ook in de diepte verwerkt waardoor het heel levendig lijkt. Het is zelfs mogelijk om een roomdivider te laten ontwerpen. Zo wordt jouw ruimte in verschillende compartimenten verdeeld door middel van houten kunst! Je hoeft je niet alleen beperken tot wandpanelen. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een wereldkaart in hout te laten maken die je aan jouw muur kunt ophangen. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een bloem in hout te laten maken. De keuzes zijn werkelijk eindeloos!

Wil je ook houten wanddecoratie?

Ben je overtuigd geraakt door dit artikel en wil je nu ook houten wanddecoratie voor je huis of bedrijf? Wooden Wall Art is expert op het gebied van houten wanddecoratie.

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »