Kalfsvlees kroketten

Datum: januari 10, 2022
Categorie: Voeding en gezondheid

Samenvatting Artikel

Kroketten zijn zoals bekend al jarenlang enorm geliefd in Nederland, België en een aantal andere landen. Vooral in Nederland is het aantal varianten van kroketten dat is ontstaan bij vlagen indrukwekkend te noemen. Van de variaties van de klassieke rundvlees kroket is de kalfsvleeskroket misschien wel het meest populair. Bij vele restaurants, cafés en cafetaria’s maken kalfsvlees kroketten dan ook deel uit van de menukaart. Verder zou je zelf kalfsvlees kroketten in de supermarkt kunnen kopen om deze thuis in (bij voorkeur) de oven of de airfryer te bereiden. In dit artikel vertellen we meer over wat je mag verwachten van de ingrediënten en voedingswaarden van kalfsvlees kroketten van goede kwaliteit. Ook gaan we dieper in op waarmee deze kroketten goed samen gaan. Eerst lees je echter waar de verschillen tussen kalfsvlees en rundvlees kroketten ‘m in zitten.

Hoe onderscheidt de kalfsvleeskroket zich van de rundvleeskroket?

Kalfsvlees kroketten weten zich op de volgende manieren te onderscheiden van de welbekende, traditionele rundvlees kroketten:
  • Kalfsvlees is logischerwijs afkomstig van kalveren. Het gaat hier om runderen die voor hun eerste verjaardag zijn geslacht. Deze slacht vindt doorgaans plaats wanneer de kalveren ongeveer zeven à acht maanden oud zijn.
  • Mede door de jonge leeftijd bij de slacht is kalfsvlees erg mager en mals.
  • Kalfsvlees heeft een zeer verfijnde smaak die zowel rijk als mild is.

Wat je moet weten over ingrediënten en voedingswaarden van kalfsvlees kroketten

Elke diepvries kroket bevat een groot aantal ingrediënten die zorgen voor de specifieke textuur, een lange houdbaarheid en de juiste kleur. Waar kalfsvlees kroketten zich mee onderscheiden is uiteraard het redelijke aandeel aan kalfsvlees waar de vulling uit bestaat. Bij deze kroketten is het bovendien gebruikelijk dat er nog wat room aan is toegevoegd. Mede dankzij de toevoeging van room zitten er in kalfsvlees kroketten iets meer vetten dan in traditionele rundvlees kroketten. Verder zitten in een kalfsvleeskroket relatief veel eiwitten, koolhydraten en zout. Kalfsvlees heeft op zichzelf daarnaast veel B- en D-vitaminen in zich, net als ijzer en dus eiwitten. Bovendien is kalfsvlees licht te verteren en bepaald niet rijk aan cholesterol.

Waarmee gaat de kalfsvleeskroket goed samen?

Zoals gezegd heeft kalfsvlees van zichzelf een verfijnde en rijke smaak, die toch wat mild aan doet. Als je gerechten of producten met kalfsvlees met andere elementen wilt combineren, dan is het zaak om hier ingrediënten bij te kiezen die eveneens niet al te overheersend zijn. Met name kaassoorten met een zachte smaak zijn hiervoor bij uitstek geschikt, net als room, iets dat ook blijkt uit het feit dat laatstgenoemde vaak sowieso al aan een kalfsvleeskroket is toegevoegd.   Groenten die goed bij kalfsvlees passen zijn verder onder meer champignons, spinazie en boontjes. Kalfsvlees laat zich tenslotte goed smaken bij bijvoorbeeld een glas cognac of calvados.

Recente blog artikelen

Intieme zorg voor jezelf

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »