Kroketten zijn zoals bekend al jarenlang enorm geliefd in Nederland, België en een aantal andere landen. Vooral in Nederland is het aantal varianten van kroketten dat is ontstaan bij vlagen indrukwekkend te noemen. Van de variaties van de klassieke rundvlees kroket is de kalfsvleeskroket misschien wel het meest populair. Bij vele restaurants, cafés en cafetaria’s maken kalfsvlees kroketten dan ook deel uit van de menukaart. Verder zou je zelf kalfsvlees kroketten in de supermarkt kunnen kopen om deze thuis in (bij voorkeur) de oven of de airfryer te bereiden.
In dit artikel vertellen we meer over wat je mag verwachten van de ingrediënten en voedingswaarden van kalfsvlees kroketten van goede kwaliteit. Ook gaan we dieper in op waarmee deze kroketten goed samen gaan. Eerst lees je echter waar de verschillen tussen kalfsvlees en rundvlees kroketten ‘m in zitten.
Hoe onderscheidt de kalfsvleeskroket zich van de rundvleeskroket?
Kalfsvlees kroketten weten zich op de volgende manieren te onderscheiden van de welbekende, traditionele rundvlees kroketten:- Kalfsvlees is logischerwijs afkomstig van kalveren. Het gaat hier om runderen die voor hun eerste verjaardag zijn geslacht. Deze slacht vindt doorgaans plaats wanneer de kalveren ongeveer zeven à acht maanden oud zijn.
- Mede door de jonge leeftijd bij de slacht is kalfsvlees erg mager en mals.
- Kalfsvlees heeft een zeer verfijnde smaak die zowel rijk als mild is.