Kappersscharen

Datum: juni 16, 2021
Categorie: Dienstverlening

Samenvatting Artikel

Kappersscharen

Geen enkele kapper kan zijn werk verrichten zonder een goede kappersschaar. Het aanbod aan kappersscharen is eindeloos. Zo zijn er scharen voor zowel links- als rechtshandige kappers, kleine scharen, grote scharen en nog veel meer op maat gemaakte scharen. Maar welke schaar is nu het beste voor jou als kapper en hoe gebruik je zo een schaar? In dit artikel leggen we alles uit dat je moet weten over kappersscharen. 

Welke kappersscharen zijn er?

Er zijn verschillende soorten kappersscharen die elk een ander doel hebben. Hieronder worden de bekendste scharen uitgelicht:

1. Knipschaar

De knipschaar is eigenlijk de bekendste en daarmee ook de meest standaard schaar die elke kapper op de zaak moet hebben liggen. Deze schaar gebruik je om grote stukken haar aan de zijkant te knippen en is kenmerkend door zijn twee grote mesbladen. Daarnaast kun je kiezen voor een knipschaar met of zonder microvertanding. Microvertanding zorgt voor extra grip tijdens het knippen. 

2. Coupeschaar

Een coupeschaar is een knipschaar waarbij je één vlak blad hebt en één vlak met microvertanding. Hierdoor is de coupeschaar ideaal voor zowel het uitdunnen van het haar als het knippen van het haar, een multifunctionele schaar dus. 

3. Effileerschaar

Een effileerschaar heeft aan beide mesbladen microvertanding. Deze schaar wordt vooral gebruikt op het haar uit te dunnen. Dit wordt ook wel effileren genoemd wat een speciale kniptechniek is om het haar uit te dunnen. 

Designscharen

Een aantrekkelijk design van de kappersschaar zorgt ervoor dat de knipbeurt professioneler oogt. Je moet er wel rekening mee houden dat een luxe schaar ook duurder is. De prijzen kunnen variëren van 40 tot 500 euro. Een dure schaar is vaak een flinke investering voor de meeste kappers, daarom is het belangrijk dat je oog houdt voor de functionaliteit van de kappersscharen. Vaak volstaat een goedkopere schaar. 

Onderhoud van de kappersschaar

Zoals je hierboven hebt gelezen, is het aanschaffen van een goede kappersschaar een flinke investering. Daarom is het belangrijk dat je de scharen goed onderhoudt, zodat je de levensduur verlengt. Maak de scharen altijd goed schoon als je klaar bent met knippen zodat er geen haarresten achterblijven op de schaar. Daarnaast raden we je aan om de scharen eens in de zoveel tijd in te smeren met olie. Dit zorgt ervoor dat de schaar soepel blijft. 

Een fijne kappersschaar om mee te werken

Het is belangrijk dat je een rechtshandige schaar koopt als je rechtshandig bent en idem dito als je linkshandig bent. Een linkshandig persoon die met een rechtshandige schaar knipt werkt niet en zorgt voor veel ongemak. Daarnaast is het formaat van de schaar ook belangrijk. Een kleinere schaar zorgt ervoor dat je fijner kunt knippen. Het juist formaat verschilt per persoon. Kies daarom een formaat dat jij prettig vindt werken. 

Meer kappersbenodigdheden?

Ben jij een professionele kapper of thuiskapper en ben je op zoek naar kappersbenodigdheden? Ga dan op zoek naar kwalitatieve producten en zorg ervoor dat je de juiste tools koopt. Of je nu rechtshandig of linkshandig bent, er zijn voldoende hoogwaardige producten te vinden.

Recente blog artikelen

Intieme zorg voor jezelf

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »