Promotievideo’s: wat is er allemaal mogelijk?

Datum: januari 12, 2022
Categorie: Dienstverlening

Samenvatting Artikel

Als je als ondernemer besluit promotievideo’s aan je website (en eventueel je social media kanalen) toe te voegen, dan maak je daarmee zeker een goede beslissing. Met professioneel beeldmateriaal kun je zowel je producten als je bedrijf zelf namelijk zo optimaal mogelijk in beeld brengen. Dit geldt in het bijzonder voor video’s, want daar gaat toch wat meer interactiviteit en beleving van uit dan van foto’s. Bovendien zijn de mogelijkheden van video’s zeer uitgebreid. Wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot promotievideo’s? In dit artikel lees je meer informatie over de belangrijkste mogelijkheden.

Stijl

Zoals elk type video kan ook een promotievideo in diverse stijlen geproduceerd worden. Een van de meest doeltreffende stijlen voor een video met zakelijke doeleinden is de zogeheten live action stijl. Volgens deze stijl laat de videograaf bijvoorbeeld mensen of werkruimtes in beeld zien zoals ze daadwerkelijk zijn. Dit is een ideale stijl voor wanneer je producten of diensten zo goed mogelijk in beeld wilt brengen, als je een interview met een tevreden klant of werknemer wilt publiceren of als je je bedrijfspand wilt tonen aan de buitenwereld. De tegenhanger van live action is de animatievideo. Geanimeerde video’s brengen de meest uiteenlopende mogelijkheden met zich mee. Zo is een animatievideo ideaal voor onder meer instructiefilmpjes of voor het tonen van statistieken of structuren vanuit je organisatie. Uiteraard is een combinatie van animatie en live action ook mogelijk. Zo wordt je video in ieder geval extra levendig.

Beeldverhoudingen

Op het gebied van beeldverhoudingen heb je met bij video’s tegenwoordig meer mogelijkheden dan ooit. Tegenwoordig is breedbeeld met de verhouding 16:9 redelijk gangbaar, maar je kunt zelfs nog veel verder gaan in de richting van bioscoopachtige verhoudingen. Tegelijkertijd moet je je ook realiseren wie de kijkers zijn, wat zij willen en hoe zij jouw video waarschijnlijk gaan bekijken. Kijken naar verwachting vele consumenten je video’s op hun smartphone, dan is een vierkant of zelfs staand beeld wellicht verstandiger.

Effecten

Uiteraard heb je bij het maken van promotievideo’s ook uitgebreide mogelijkheden met betrekking tot speciale effecten. Het is interessant jezelf af te vragen of dergelijke effecten van toegevoegde waarde kunnen zijn voor je video. Deze effecten kunnen namelijk je video komischer en aantrekkelijker maken, al ligt het wel aan de aard van de video in hoeverre dit wenselijk is.

Montage

Wanneer je wilt spelen met betekenis van en sfeer in beelden, dan kan het verstandig zijn van montage gebruik te maken. Zeker in combinatie met geluiden en muziek en het spelen met de lengte van shots kun je je kijkers via montage namelijk de perceptie van de video flink beïnvloeden. 

Geluid

We noemen het hierboven al even: het geluid maakt een zeer belangrijk onderdeel uit van elke video. Zonder geluiden of muziek is een video immers al snel een stuk minder aantrekkelijk. Bovendien kun je door middel van audio de sfeer neerzetten die je zelf voor ogen hebt.

Inhoud

Tenslotte is de inhoud zelf uiteraard van doorslaggevende waarde voor het welslagen van een promotievideo. Zorg er hierbij voor dat je video inhoudelijk de moeite van het kijken waard is, en dat de consument er dus op welke manier dan ook wijzer van wordt. Probeer hierbij in een beperkte tijd de gewenste informatie te delen. Bij voorkeur duurt een video namelijk niet langer dan enkele minuten.

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »