Schutting laten plaatsen

Datum: mei 4, 2022
Categorie: Huis, tuin en dier

Samenvatting Artikel

Redenen om een schutting te laten plaatsen

Overweeg je om een schutting te plaatsen, maar ben je hier nog niet helemaal zeker van? Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom veel mensen ervoor kiezen om een schutting te plaatsen. Een schutting brengt namelijk diverse fijne voordelen met zich mee. Benieuwd welke voordelen dit precies zijn? Wij zochten het uit en hebben de verschillende voordelen van een schutting in de tuin voor je op een rij gezet. Lees snel verder en ontdek waarom veel mensen kiezen voor het plaatsen van een schutting in de tuin. 

Minder inkijk  = meer privacy

Een van de meest voorkomende redenen dat mensen kiezen voor het plaatsen van een schutting, is privacy. Veel mensen vinden het niet fijn als andere mensen in hun tuin kunnen gluren. Een schutting geeft dan ook een meer beschut gevoel. Daarbij is de beveiliging van het terrein een belangrijke reden om een schutting te plaatsen.  Zo kan een potentiële inbreker niet de tuin inkijken en zo zien wat voor kostbare spullen je in huis hebt. Ook komen ze minder gemakkelijk binnen, omdat ze immers eerst de schutting over moeten klimmen. Met een schutting baken je je eigen terrein perfect af en profiteer je van zowel privacy als een belangrijk stukje veiligheid. 

Houdt de wind tegen

Het kan nogal flink waaien in ons land. Een schutting houdt in dat geval de wind tegen. Dit maakt het mogelijk om in de tuin beschutte plekken te creëren waar je niet geraakt wordt door de wind. Veel mensen vinden dit erg prettig aan een schutting. Deze schaduwrijke plekken zijn bovendien erg prettig als je lekker in de tuin zit in de zomer. Zo heb je het niet snel te heet in de tuin.

Werkt geluiddempend

Heb je te maken met geluidsoverlast, dan kan een schutting geluiddempend werken. Natuurlijk kun je niet al het geluid vermijden, maar een zo dicht mogelijke schutting kiezen kan zeker helpen. Ook is het belangrijk ervoor te zorgen dat de schutting zo hoog mogelijk is. Normaliter is een schutting 180 cm. Wanneer je echter kiest voor een schutting van 200 cm hoog, kan dit ook geluiddempend werken.

Je tuin krijgt een luxe uitstraling

Door een schutting in de tuin te plaatsen, krijgt de tuin een luxe uitstraling. Dit is uiteraard afhankelijk van welk materiaal je kiest. Een hout beton schutting zorgt voor een balans tussen een natuurlijk effect en luxe door de combinatie van de materialen. Een houten schutting zorgt voor meer sfeer en warmte, zo blijft douglas hout en vuren hout erg lang mooi.   Voorbeeld - Schutting laten plaatsen

Schutting kost minder onderhoud dan een heg

Ook een van de veel voorkomende redenen dat mensen voor een schutting kiezen, is dat een schutting veel minder onderhoud kost dan een heg. Een heg moet namelijk om de zoveel tijd gesnoeid worden, terwijl dit uiteraard niet bij een houten schutting hoeft. Omdat mensen erg druk zijn, is een optie met weinig onderhoud altijd het meest gewenst. Kies jij ook voor een schutting in de tuin? Laat dan voor het beste resultaat altijd een schutting plaatsen door een specialist. 

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »