SEO copywriting: wat houdt het in?

Datum: november 14, 2022
Categorie: Dienstverlening

Samenvatting Artikel

SEO copywriting is het schrijven van teksten die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Deze teksten dragen bij aan de vindbaarheid van een website. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. De grootste doelgroep bevindt zich tegenwoordig online. Daarom is het belangrijk dat je hoog in de zoekresultaten terecht komt, als je deze doelgroep wil bereiken. Hoe hoger je positie in de zoekresultaten, hoe hoger de bezoekersaantallen van je website én hoe groter de kans dat deze bezoekers over zullen gaan tot conversie. Er worden bij SEO copywriting verschillende technieken toegepast die de vindbaarheid van een site een boost geven. Maar hoe werkt dit precies?

Schrijven voor zoekmachines: een fabel

Een veelgemaakte fout is dat SEO copywriters voor zoekmachines schrijven. Dit is niet het geval. Een SEO copywriter heeft als doel de lezer te informeren en over te laten gaan tot actie, maar ook duidelijk te maken aan zoekmachines hoe dit moet worden gedaan. De lezer is altijd de hoogste prioriteit. De tekst dient dus niet enkel geschreven te worden naar wensen van de zoekmachine, maar het moet geschreven worden naar verwachtingen van de lezer. Wanneer dit op een correcte manier uitgevoerd wordt, draagt SEO copywriting bij aan de merkbekendheid van een bedrijf. Wat dus vermeden moet worden, zijn onduidelijke en onleesbare teksten vol zoekwoorden. In het verleden kwam dit wel vaak voor, toen was het algoritme van Google nog niet zo geavanceerd. Inmiddels, hecht Google veel meer waarde aan relevantie en een natuurlijk gebruik van zoekwoorden.

Het verschil tussen tekstschrijvers en SEO copywriters

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een tekstschrijver en een SEO copywriter? Als je het hebt over ‘gewone’ tekstschrijvers, heb je het over mensen die enkel blogs, artikelen, nieuwsberichten en dergelijke schrijven. Zij kunnen vaak zelf invullen hoe de tekst eruit komt te zien en zij hoeven meestal geen kennis over SEO te hebben. Wanneer je op zoek bent naar een SEO copywriter, dan zoek je een schrijver die zich ook heeft gespecialiseerd in online marketing. Deze schrijver weet de juiste woorden te gebruiken om zo de vindbaarheid van een website te vergoten.

Content: de gouden pot

SEO copywriting is een essentieel onderdeel van jouw SEO strategie. Drie aspecten zijn belangrijk voor een goede positie. Namelijk een technisch goede website, linkbuilding om de autoriteit van je website op te bouwen en goede SEO content. Als je kijkt naar de waarde van de content op jouw site, wordt het belang van SEO copywriting meteen duidelijk. Het is enorm belangrijk om over goede content te beschikken. Het maakt de bezoeker enthousiast over een bepaald product of dienst. Zo trek je meer bezoekers. De content moet niet alleen waardevol zijn, het moet ook gevonden worden. Met behulp van enkele SEO technieken wordt er goed nagedacht over de vindbaarheid van een tekst.

Het uitbesteden van copywriting

Ligt schrijven jou niet? Of heb je weinig kennis en ervaring met SEO? Dan wordt het aangeraden om het uit te besteden. Een SEO copywriter voorziet je website van teksten die goed opgepikt worden door Google. Zo komen potentiële klanten eerder jouw aanbod tegen op de zoekresultatenpagina van Google. Hoe hoger je daarin terecht komt, hoe groter de kans dat de potentiële klant op je website komt. Hengel die nummer één positie in Google maar naar binnen!  

Recente blog artikelen

Intieme zorg voor jezelf

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »