Sfeervolle keuken in de winter? Dit zijn de beste tips!

Datum: oktober 18, 2022
Categorie: Huis, tuin en dier

Samenvatting Artikel

In de winter wil je het natuurlijk gezellig maken in huis. Lampjes aan, meer decoratie en warme kleuren. In de woonkamer lukt dit al gauw, maar hoe pak je het aan als je ook de andere ruimtes in huis sfeervol wilt aankleden? Neem nu de keuken: hier ben je vaak te vinden, dus wat gezelligheid is meer dan welkom. Dit zijn onze tips.

Koffiehoek in winterstijl

Het leukste onderdeel van de keuken? Dat is de koffiehoek! Mocht je er nog geen hebben, dan raden we je aan om zo’n hoekje in te richten. Geef je favoriete koffie een centraal plekje, met daarbij je koffiezetapparaat. In de winter kun je voor de mooiste verpakkingen kiezen: denk aan de iconische blikken van illy koffie. De rode kleur in de details past ook nog eens perfect bij de decembersfeer! Verder kan je koffieservies in stijl zijn, met warme kleuren of zelfs geheel in kerstthema – om maar iets te noemen.

Kruiden en andere winterse ingrediënten in het zicht

Bij de winter denken we direct aan meer kruiden in het eten – van anijszaad tot kaneel. Het is leuk om potjes met kruiden op het aanrecht of een andere zichtbare plek te zetten, om je winterse kookstijl tentoon te stellen. Ook een idee: plaats een mooie schaal of mand op het aanrecht, waar je winterse groenten in kwijt kunt. Uien, pompoen, bieten, spruiten of rode kool: het past allemaal in het thema. Zo zijn de groenten niet enkel bedoeld om op te eten, maar kun je er ook nog eens tegenaan kijken. Kijk maar eens hoe fraai groenten zijn!

Details van hout

Hout ademt sfeer: deze materiaalsoort kun je dus zeker een hoofdrol laten spelen in de keuken. Heb je bijvoorbeeld grote houten snijplanken? Zet ze niet weg achter een kastdeurtje, maar laat ze juist zien op het aanrecht. Je kunt ze in een rijtje achter elkaar plaatsen, in een hoekje – ze springen sowieso in het oog. En als je een wat grotere keukenmetamorfose in het hoofd hebt, dan kun je wellicht denken aan houten wandplanken aan de muur, om servies op uit te stallen. Wat een plaatje!

Kerstdecoratie in de keuken

Ben je ook zo dol op kerst? Wie houdt je tegen om je keuken geheel in kerstthema in te richten! Zet een klein kerstboompje op het aanrecht of in de vensterbank. Hang lampjes op in de keuken, boven de keukenkasten bijvoorbeeld. Heb je nog plek over? Plaats dan een leuk beeld van een kerstman of rendier in de keuken. Op die manier is er altijd iets leuks om tegenaan te kijken als je aan het koken bent.

Eettafel gezellig dekken

Of ‘ie nu in de keuken staat of in de woonkamer: de eettafel hoort er toch een beetje bij. Zorg ook hier voor een leuke aankleding! Dineer met een tafelkleed in een winterse look, gebruik speciaal winters servies en plaats kaarsen op de tafel. Winterse servetten maken het geheel af: een ideale finishing touch.

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »