Snacktrends, de lekkerste minisnacks

Datum: april 25, 2022
Categorie: Voeding en gezondheid

Samenvatting Artikel

Wanneer je als eigenaar of beheerder van een horecazaak minisnacks verkoopt, of wenst te gaan verkopen, dan zul je goed moeten nadenken welke snacks je precies aan je menukaart toevoegt. Als je zelf een borrelavondje met familie of vrienden organiseert is dat natuurlijk ook zo, zei het dan op een kleinere schaal.  Hoe dan ook, er zijn verschillende snacktrends gaande waarvan je maar beter op de hoogte kunt zijn. Hieronder gaan we dieper op deze trends in. Duidelijk wordt dat de aandacht voor gezond eten centraal staat, al zijn en blijven de lekkerste minisnacks gelukkig wel gewoon beschikbaar.  

1. Minder zout en suiker

Er is de laatste jaren flink meer bekend geworden over de negatieve invloed van te veel suiker en zout in ons voedsel. Zo heb je door een overmatige inname van (aan voeding toegevoegde) suiker meer kans op onder meer overgewicht, huidproblemen, verschillende soorten kanker, diabetes en hart- en vaatziekten. Te veel zout is verder in potentie schadelijk voor de nierfunctie. Bovendien krijg je daar een (te) hoge bloeddruk van. Voedselproducenten spannen zich de laatste jaren gelukkig meer in om minder zout en suiker aan hun producten toe te voegen. Bij minisnacks is deze trend eveneens zichtbaar. Zaak is dan natuurlijk wel die snacks uit te kiezen die daadwerkelijk relatief lage suiker- en zoutgehalten hebben.

2. Minder varkensvlees

Minisnacks kunnen verschillende soorten vlees bevatten. Daarbij geldt varkensvlees in principe als goede optie, want dit soort vlees wordt alom geliefd vanwege de textuur en de aangename smaak. Varkensvlees is ook rijk aan verzadigde vetzuren. Daardoor kun je beter kiezen voor rundvlees en kippenvlees, want daarin zijn deze ongezonde vetten veel minder prominent aanwezig. Inmiddels is het vrij zeldzaam dat in (mini)snacks varkensvlees is verwerkt.

3. Minder vlees in z’n algemeenheid

Naast dat producenten vaker proberen varkensvlees te vermijden in hun etenswaren, dient men er rekening mee te houden dat veel burgers over het algemeen hun totale vleesconsumptie willen verminderen. Dit omdat de productie van vlees een zware wissel trekt op het milieu en het dierenwelzijn. Wil je op deze trend inspelen, dan bied je dus ook één of meerdere soorten vegetarische minisnacks aan. Gunstig is wat dat betreft dat het aanbod aan vegetarische snacks zowel qua kwaliteit als qua kwantiteit sterk is verbeterd de laatste jaren.

4. Bereiden en verhitten

Om de manieren waarop je horeca snacks kunt bereiden spelen momenteel ook diverse trends. Het bereiden van minisnacks is doorgaans gewoon een kwestie van verhitten. Waar mensen dat voorheen jarenlang simpelweg via de frituurpan deden, daar wordt tegenwoordig vaker gekozen voor de oven of de airfryer.  Als het gaat om onderhoudsvriendelijkheid zijn ovens en airfryers beter. Kijken we naar het gezondheidsaspect, dan kan verhitten met hete lucht ook gunstiger zijn. Dit verschil hoeft niet groot te zijn, zolang je maar hoogwaardige frituurolie gebruikt en deze olie op tijd vervangt.

5. Voor elk wat wils

Tenslotte kunnen we er niet omheen dat de laatste jaren het aanbod aan minisnacks flink is uitgebreid, ook bij de groothandel horeca food. Deze uitbreiding zit ‘m mede in de toename van (kwalitatief uitstekende) vegetarische snacks, maar de opkomst van diverse speciale vleeshapjes en minisnacks met een Aziatisch tintje mag eveneens niet onbesproken blijven. Er zijn nu dan ook dusdanig veel verschillende soorten minisnacks dat er voor iedereen wel iets geschikts bij móet zitten. 

Recente blog artikelen

Intieme zorg voor jezelf

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »