Steigerhout voor je tuin

Datum: december 20, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier

Samenvatting Artikel

De laatste jaren zie je in het interieur van woningen in Nederland en de ons omringende landen steeds meer elementen van steigerhout. Ook in de tuin zijn producten van steigerhout al lang geen zeldzaamheid meer. Maar wat maakt dit speciale type hout eigenlijk zo bijzonder? En op welke manieren kun je bij uitstek steigerhout voor je tuin inzetten? Je weet het als je ook het restant van dit artikel leest.
 

Wat maakt steigerhout tot zo’n populair materiaal?

Om diverse redenen is steigerhout een geliefd materiaal en weten mensen meubels en accessoires van steigerhout zeer goed te waarderen. Zo zijn er onder meer de volgende voordelen van steigerhout:
  • Voordat steigerhout wordt gebruikt om bijvoorbeeld een meubel van te maken heeft dit hout er al een heel leven op zitten. Steigerhout is namelijk meestal afkomstig uit de bouwsector. In dat werkveld gebruikt men namelijk volop loopplanken, onder meer in steigers. Na enkele jaren worden deze planken van de hand gedaan en vervangen. Een keuze voor steigerhout is dan ook een milieubewuste.
  • Steigerhout heeft een robuust karakter, iets dat te danken is aan de gebruikssporen die je er vaak op terugziet.
  • Vanwege het ietwat doorleefde uiterlijk van steigerhout is het niet erg als je er zelf eens per ongeluk een beschadiging aan aanbrengt.
  • Volgens velen heeft steigerhout een prettige, zachte kleur die het midden houdt tussen bruin en grijs.
  • Steigerhout is goed behandelbaar. Als je daar gebruik van maakt, dan is de kans op vervormingen en verkleuringen in de loop van de jaren zeer klein.
  • Je kunt steigerhouten meubels en attributen in verschillende interieurstijlen probleemloos toepassen.
Tip: Bekijk hier meer leuke ideeën voor steigerhout.

Goede voorbeelden van hoe je steigerhout in je tuin kunt toepassen

Wanneer je gecharmeerd bent van het uiterlijk en de andere kwaliteiten van steigerhout, dan wil je wellicht ook steigerhouten producten in je tuin gaan gebruiken. Is dat het geval, dan zijn de volgende producten van steigerhout in het bijzonder een aanbeveling waard:
  • Als je een echte liefhebber bent van het buitenleven, dan wil je bij goede weersomstandigheden uiteraard zo veel mogelijk van je vrije tijd in je tuin besteden. Fraaie zitmeubelen zoals een loungeset van steigerhout van goede kwaliteit zijn dan wel noodzakelijk. Met een steigerhouten loungeset zou je hier helemaal aan tegemoetkomen.
  • Een loungeset is zonder een goede tuintafel natuurlijk niet compleet. Als fan van steigerhout zou een steigerhouten tafel een ideale optie zijn. Zoals je namelijk ongetwijfeld weet zijn tuintafels erg gevoelig voor beschadigingen en vervuiling. Bij een steigerhouten tuintafel is dat op zich niet zo’n probleem, want deze heeft van zichzelf al een ‘gebruikt’ karakter. Bovendien kun je vlekken uit steigerhout er vrij eenvoudig uit schuren.
  • Wie steigerhout nog dominanter aanwezig wil laten zijn in de tuin, die zou hieraan vorm kunnen geven door enkele steigerhouten kasten te plaatsen. Hierbij zou het kunnen gaan op opbergkasten en open plantenkasten.
  • Wie echt geen genoeg kan krijgen van het unieke uiterlijk van steigerhout, die zou er tenslotte voor kunnen kiezen om een schutting of een tuinhuisje van steigerhout te laten plaatsen. Deze elementen maken vanzelfsprekend een prominent onderdeel uit van je tuin. Laat je deze uit steigerhout bestaan, dan geef je je tuin in één klap veel extra persoonlijkheid.
 

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Welke soorten schuttingen zijn er feature image 01
Huis, tuin en dier

Welke soorten schuttingen zijn er?

Wil je een schutting laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk weten welke soorten schuttingen er zijn. In dit artikel lees je alles over de soorten schuttingen en ontdek je welke het beste bij jouw tuin passen.
Lees verder »
Krokante hapjes voor een feestje
Voeding en gezondheid

Krokante hapjes voor een feestje

Op een feestje wil je natuurlijk de perfecte hapjes serveren. Deze moeten krokant en vers zijn. In dit artikel lees je alles over de lekkerste krokante hapjes voor jouw aankomende feestje.
Lees verder »