Tips voor Bedrijfsvideo en bedrijfsfotografie

Datum: januari 12, 2022
Categorie: Dienstverlening

Samenvatting Artikel

Wanneer je als bedrijf zijnde groeiambities hebt en succesvol wilt zijn, dan ontkom je er tegenwoordig niet meer aan om over een eigen website te beschikken. Sterker nog, de veeleisende consument van nu verwacht zelfs meer dan louter een website waarop je simpelweg enige informatie kunt vinden. Nu het uitzoeken en aanschaffen van goederen en diensten meer dan ooit online verloopt is de digitale presentatie ook ontzettend belangrijk geworden.

Als ondernemer zijnde doe je er verstandig aan mee te gaan met deze trend. Dit doe je onder meer door je website (en je eventuele social media kanalen en brochures) te verrijken met foto’s en/of video’s. Idealiter zet je zelfs een externe professional in voor het maken van dit beeldmateriaal. Dit zorgt namelijk voor beeldmateriaal van topkwaliteit, en dat maakt nu juist werkelijk het verschil. Dergelijke beelden hebben namelijk een positieve impact op het imago en de betrouwbaarheid van je bedrijf. Bovendien kunnen deze foto’s en video’s producten optimaal in beeld brengen. Goede kans dat dit een verhoging van de omzet oplevert.

Het gaat zoals gezegd om video’s en foto’s van hoge kwaliteit waar je (online) presentatie bij gebaat zouden zijn. In de volgende alinea’s lees je daarom specifieke tips voor zowel bedrijfsvideo’s als met betrekking tot bedrijfsfotografie.

Adviezen over bedrijfsvideo’s

Als het je doel is om één of enkele aantrekkelijke bedrijfsvideo’s te maken voor op je website, houd wat dit betreft dan de volgende adviezen in het achterhoofd:
  • Er zijn je al talrijke bedrijven in diverse sectoren voorgegaan met het maken van een bedrijfsvideo. Doe dus gerust eerst inspiratie op door een aantal van deze video’s te bekijken en bepaal welke ideeën en formats je aantrekkelijk en passend vindt.
  • Probeer in je video’s gebruik te maken van ‘story telling’. Of met andere woorden: probeer op actieve wijze een verhaal te presenteren aan de consument. Met een boeiend verhaal weet je consumenten namelijk eerder te interesseren.
  • Zorg voor een aansprekend begin van de video. Veel consumenten haken anders immers al snel af.
  • Maak je video(’s) niet te kort, maar zeker ook niet te lang. Wees je je er namelijk van bewust dat vele consumenten in zo weinig mogelijk tijd willen vinden wat ze zoeken. Een video van enkele minuten is daarom zeker lang genoeg.
  • Zorg ervoor dat je video(‘s) makkelijk gevonden kunnen worden door consumenten.

Tips met betrekking tot bedrijfsfotografie

Waar je wat betreft video’s wellicht aan één of enkele exemplaren genoeg hebt, daar kun je met foto’s qua aantallen uiteraard een stuk verder gaan. Hoe dan ook, als het gaat om bedrijfsfotografie hebben we de volgende tips voor je in petto:
  • Bepaal welke aspecten van je organisatie je graag door een professionele fotograaf gefotografeerd zou willen zien. Natuurlijk kan het hierbij gaan om producten of diensten die je verkoopt en die je met bedrijfsfotografie zo fraai en duidelijk mogelijk in beeld wilt brengen. Echter kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor het maken van foto’s van teamleden, groepsfoto’s, foto’s van je aanwezigheid op een beurs en/of foto’s van je bedrijfspand.
  • Kies een externe, professionele fotograaf met ervaring in de bedrijfsfotografie, het liefst iemand die op dit gebied toegevoegde waarde kan leveren.
  • Laat de fotograaf altijd van tevoren de plek van handeling verkennen. Zo kan deze optimaal inschatten hoe het zit met zaken als grootte van de ruimte en de lichtinval.
   

Recente blog artikelen

Intieme zorg voor jezelf

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »