Tips voor de airfryer

Datum: september 14, 2021
Categorie: Voeding en gezondheid

Samenvatting Artikel

Tips voor de airfryer

Gezond eten en drinken is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Veel mensen proberen om gezonder te leven, maar vaak vinden zij het moeilijk om hun oude gewoontes los te laten. Zo is het toch verleidelijk om even snel een bitterbal of frikandel in de frituurpan te gooien. 

Toch kun je best gezond leven zonder deze gewoontes los te laten. Vaak bepaalt de manier van bereiding hoeveel vet er in het product zit. Een frituurpan met olie zorgt ervoor dat de snacks heel vettig worden, maar wist je dat je dezelfde smaak kunt verkrijgen terwijl je veel minder olie gebruikt? 

Dit kan door middel van een airfryer, waarbij nauwelijks olie wordt gebruikt. De snacks worden gebakken door hete lucht te laten circuleren in het apparaat. In dit artikel ontdek je de beste airfryer tips zodat jij altijd gezond en verantwoord de lekkerste snacks kunt eten. 

Zorg voor een goede voorverwarming

Het is belangrijk dat de airfryer goed heet is voordat je de snacks erin stopt. Dit zal ervoor zorgen dat de snacks sneller klaar zijn en een betere smaak krijgen. De meeste airfryers hebben een voorverwarmfunctie. Mocht jouw airfryer niet een dergelijke functie hebben, dan kun je de airfryer een paar minuten aanzetten voordat je de snacks erin doet. 

Hoe krijg je de snacks crispy?

Veel mensen willen niet overstappen op een airfryer, omdat zij beweren dat de snacks niet krokant worden in de airfryer. Echter, dit is helemaal niet waar, het betekent gewoon dat je verkeerd aan het airfryen bent. 

Het grote geheim om krokante snacks uit de airfryer te krijgen, is het gebruik van olie. Spray een klein beetje olie over de snacks heen. Dit zal ervoor zorgen dat de buitenkant van de snacks lekker krokant wordt. Daarnaast moet je het mandje van de airfryer ook licht insmeren met olie om ervoor te zorgen dat de snacks niet gaan plakken. 

Koop airfryer snacks

Snack die zijn gemaakt voor de frituurpan zullen nooit lekker worden in de airfryer. Het is belangrijk dat je snacks koopt die speciaal voor de airfryer gemaakt zijn. Wil je bijvoorbeeld lekkere rundvlees kroketten, dan moet je ervoor zorgen dat deze geschikt zijn voor de airfryer. Deze snacks kunnen vaak ook in de oven. 

Stop niet te veel snacks in de airfryer

Dit klinkt misschien als een open deur, maar de meeste mensen proberen altijd om zoveel mogelijk snacks in één keer te bakken. Dit kan als gevolg hebben dat de airfryer te vol zit waardoor de hete lucht niet goed om de snacks kan circuleren. 

Bovendien gaan de snacks tegen elkaar plakken en worden ze niet goed krokant. Zorg er dus altijd voor dat het mandje van de airfryer niet te vol zit. Daarnaast moeten de snacks niet tegen elkaar aan plakken. 

Zorg ervoor dat je de juiste temperatuur gebruikt

Het kan misschien verleidelijk zijn om alle snacks op 180 graden te bakken. Dit kan een grote invloed op de smaak hebben, want verschillende snacks moeten op een andere temperatuur worden gebakken. Daarnaast is de tijd ook heel erg belangrijk. Lees daarom altijd goed op de verpakking van de snacks hoelang ze in de airfryer moeten en op welke temperatuur ze moeten worden gebakken. 

Recente blog artikelen

Intieme zorg voor jezelf

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »