Top 5 tips voor vazen in huis

Datum: mei 28, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier

Samenvatting Artikel

Iedereen houdt van een mooi bosje bloemen om het huis wat op te fleuren. Maar je hebt natuurlijk ook een goede vaas nodig die mooi aansluit bij de bloemen. Daarnaast wil je graag dat de vaas aansluit bij het interieur van jouw huis, maar je wilt tegelijkertijd ook niet dat de vaas alle aandacht trekt. Om deze redenen kan het lastig zijn om een goede vaas voor jouw bloemen te kiezen. Daarom geven we jou in dit artikel 5 top tips voor vazen in huis. 

1. Kies voor eenvoudige vazen 

Ben je op zoek naar mooie bloemenvazen, maar heb je geen idee welke vaas je moet kiezen? Kies er dan voor om het eenvoudig te houden. Een strakke glazen vaas met weinig versiering past bij elke designstijl. Kies bijvoorbeeld voor een lange strakke vaas, of een vaas met een cilindervorm. Deze simplistische stijl heeft veel esthetische waarde. Zo vormt het de basis van het Scandinavische design, wat tegenwoordig zeer populair is. Daarnaast past dit type vaas bij elk boeket. Of het nu gaat om een bos rozen of een bos tulpen, eenvoudige vazen zijn geschikt voor alle bloemen. 

2. Kies voor praktische vazen

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten vazen te verkrijgen in allerlei kleuren en maten. Maar vaak wordt het pragmatische aspect achterwege gelaten bij het kiezen van de juiste vaas. Veel vazen zijn vanuit een esthetisch perspectief ontworpen, wat vaak niet het beste voor de bloemen is. Het belangrijkste van een goede vaas is dat het de takken van de bloemen goed ondersteund zodat ze niet vallen. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een lange vaas die een relatief smalle opening heeft. Wil je toch liever iets stijlvollers? Dan kun je ook kiezen voor designvazen

3. Van welke materiaal is de vaas gemaakt?

Het materiaal van een vaas bepaalt voor een groot deel het uiterlijk van de vaas. Houd je van moderne trends en wil je elegantie uitstralen? Dan zijn keramieken vazen echt iets voor jou. Deze vazen worden in veel verschillende kleuren gemaakt en passen bij vrijwel elke interieurstijl. Verder ziet jouw bos bloemen er nog luxer uit met dit type vaas. Vooral droogbloemen passen goed bij keramieken vazen, maar eigenlijk siert deze vaassoort elk bosje bloemen. 

4. De vintage look is helemaal in!

Waarom zou je een nieuwe vaas kopen? Vintage vazen zijn helemaal hip. De door ouderdom aangetaste vazen geven een unieke look aan jouw interieur. De slijtagekrassen in de vaas stralen imperfectie uit wat tegenwoordig een zeer gewilde designstijl is. Het is dus eigenlijk een antithese, want met vintage vazen kies je juist voor een moderne vaas. 

5. Meerdere vazen 

Waarom zou je voor één grote vaas kiezen? Je kunt een grote bos bloemen ook verdelen over meerdere vazen. Dit komt zelfs de bloemen ten goede, want ze zullen niet samengeperst worden waardoor ze langer houdbaar zijn. Daarnaast is het ook chic om de bloemen over meerdere vazen te verdelen, bijvoorbeeld door 3 kleine vazen naast elkaar te plaatsen. Daarnaast is het ook nog praktisch, want je kunt de vazen ook over meerdere ruimtes verdelen. Zo kun jij overal in je woning genieten van prachtige bloemen.  

Recente blog artikelen

Intieme zorg voor jezelf

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »