Truffel Mayonaise

Datum: mei 28, 2021
Categorie: Voeding en gezondheid

Samenvatting Artikel

Ben je een echte fijnproever en wil je jouw gerechten net dat beetje extra geven? Dan is truffel mayonaise een ingrediënt dat niet mag ontbreken in jouw keuken. Mayonaise is een saus die voor veel verschillende gerechten kan worden gebruikt. Het bekendst is misschien wel patat met mayonaise, maar wist je dat mayonaise ook in veel andere gerechten is verwerkt? Zo worden veel verschillende soorten vlees met mayonaise geserveerd waarvan carpaccio een goed voorbeeld is. Wil je jouw mayonaise nog wat extra smaak geven, dan kun je kiezen voor truffel mayonaise. In dit artikel leggen we jou alles uit dat je moet weten over truffel mayonaise. 

Waar wordt truffel mayonaise van gemaakt?

Truffel mayonaise bevat bijna alle ingrediënten die ook in mayonaise zitten, maar nu is er een geheim ingrediënt toegevoegd die de smaak extra bevordert: truffel. Er zijn niet veel ingrediënten vereist om een lekkere truffel mayonaise te maken. De belangrijkste ingrediënt zijn:
  • Ei
  • Zonnebloemolie
  • Olijfolie
  • Truffelolie
  • Truffel
Het proces is relatief eenvoudig. Alle ingrediënten worden in een kom samengevoegd en vervolgens is het een kwestie van roeren. Daarna is deze overheerlijke truffel mayonaise klaar om geserveerd te worden. 

Wat voor soorten truffel mayonaise zijn er?

Truffel mayonaise kan van verschillende soorten truffels worden gemaakt. Hieronder beschrijven we de meest gebruikte truffels:

1. Black truffle Mayonaise 

Black Truffle Mayonaise wordt gemaakt van zwarte truffel. Deze truffel komt van origine uit Frankrijk en heeft een donkere kleur. Deze truffel heeft een nootachtige smaak die geliefd is bij veel meesterchefs. Echter, deze truffel groeit ook buiten Frankrijk, bijvoorbeeld in Australië en Nieuw-Zeeland. Het is erg moeilijk om truffels te cultiveren en daarnaast zijn ze ook nog eens moeilijk in het wild te vinden. Dit betekent dat truffels en exclusief product zijn. 

2. White truffle Mayonaise 

White Truffle Mayonaise wordt gemaakt van witte truffels. De witte truffel heeft een andere smaak dan de zwarte truffel. Witte truffel heeft een knoflookachtige smaak met zachte aroma’s. De witte truffel komt voornamelijk in Italië voor. In tegenstelling tot de zwarte truffel is het zeer moeilijk om de witte truffel in andere gebieden van de wereld te telen. Hierom is witte truffel vrij duur wat witte truffel mayonaise een exclusief product maakt. 

Vegan truffel mayonaise 

Er is tegenwoordig veel vraag naar producten die goed zijn voor het milieu en die het welzijn van de dieren in acht nemen. Daarom bestaat er ook Vegan Truffel Mayonaise. Bij vegan truffel mayonaise wordt er geen ei gebruikt, dit is immers een dierlijk product. Echter, dit zorgt niet voor een slechtere smaak. De eieren worden namelijk vervangen door plantaardige producten die net zo een romige smaak leveren. 

De beste truffel mayonaise

Jean Bâton is een van de pioniers van truffel mayonaise. Hij werkte op de Holland-Amerika lijn waar hij werkzaam was in de keuken. Zijn diverse reizen hebben hem geïnspireerd om de lekkerste sauzen te maken. Zo maakt Jean Bâton de lekkerste mayonaise  

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »