Vegan tassen

Datum: maart 23, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier

Samenvatting Artikel

Iedereen is tegenwoordig bezig met duurzaamheid en welzijn, maar de meeste mensen willen niet dat dit limiterend is voor hun koopgedrag. Zo zijn veel kledingstukken en accessoires vaak niet op een duurzame wijze geproduceerd. Veel tassen worden bijvoorbeeld gemaakt van echt dieren leer. Voor de productie van een tas wordt dus een dier geofferd en het productieproces is ook nog eens niet duurzaam. Gelukkig kun je tegenwoordig voor vegan tassen kiezen. Zo kun jij duurzaam én verantwoordelijk shoppen!

Diervriendelijke tassen

Vegan tassen zijn gemaakt van volledig veganistisch materiaal. Er komen geen dierlijke producten aan te pas. Meestal is een vegan tas gemaakt van synthetisch leer, wat wordt gemaakt van verschillende chemicaliën. Daarnaast lijken vegan tassen sprekend op tassen die van echt leer zijn gemaakt. Bovendien zijn vegan tassen ook nog eens een stuk lichter. Wel zo handig als je de hele dag op stap bent!

Duurzame tassen

Duurzaamheid staat centraal in deze tijd. Klimaatverandering is een groot probleem en iedereen moet zijn steentje bijdragen. Jij kunt ook het verschil maken door duurzame accessoires te kopen. Vegan tassen zijn dan de ideale optie. Een tas die van echt leer wordt gemaakt is niet duurzaam, want in het productieproces wordt veel water gebruikt. Daarnaast zorgt een grote veestapel voor extra stikstof. Je moet wel goed opletten van welk materiaal de vegan tas wordt gemaakt. Niet alle chemicaliën zijn even vriendelijk voor het klimaat, maar er is een groot aanbod aan duurzame tassen. 

Kwaliteit van vegan tassen

De kwaliteit van vegan tassen kan verschillen. Over het algemeen zijn vegan tassen een stuk goedkoper dan tassen die zijn gemaakt van echt leer. De prijs is meestal een goede indicatie van de kwaliteit van het materiaal. Als je dus op zoek bent naar een vegan tas die ook van goede kwaliteit is, dan zul je waarschijnlijk ook iets meer moeten betalen. Maar je moet niet vergeten dat je dan wel bijdraagt aan een betere wereld!

Hoe onderhoud je vegan tassen?

Het grote voordeel van vegan tassen is dat ze waterdicht zijn. Hierdoor kun je de tassen gemakkelijk met water schoonmaken. Je kunt eventueel een behandelingsmiddel gebruiken om ervoor te zorgen dat het leer minder snel verweert. Verder kun je makkelijk het leer vervangen als er eventueel beschadigingen zijn. Een vegan tas is dus ideaal in onderhoud!

Ik wil ook een vegan tas

Wil je ook graag een vegan tas kopen? Zoek dan naar bedrijven die gespecialiseerd zijn in vegan tassen. Naast vegan tassen zijn er natuurlijk ook vegan portemonnees of andere vegan artikelen waarin geen dierlijk leer is gebruikt.  Je kunt ook op Startup24 kijken voor een overzicht van alle steden waar winkels zijn die vegan tassen verkopen.   

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Krokante hapjes voor een feestje
Voeding en gezondheid

Krokante hapjes voor een feestje

Op een feestje wil je natuurlijk de perfecte hapjes serveren. Deze moeten krokant en vers zijn. In dit artikel lees je alles over de lekkerste krokante hapjes voor jouw aankomende feestje.
Lees verder »