Verkoopmakelaar

Datum: juli 28, 2020
Categorie: Dienstverlening

Samenvatting Artikel

Verkoopmakelaar zoeken

Het verkopen van je huis is een lastige klus waar heel veel bij komt kijken. Als je dit zelf probeert te doen, kost dit heel veel tijd. Zeker in de huidige huizenmarkt is het verkopen van je huis een tijdrovende en lastige taak. Om jezelf deze ellende te besparen, is het aantrekkelijk om een verkoopmakelaar in te schakelen. Een verkoopmakelaar heeft veel ervaring in het verkopen van huizen en is op de hoogte van de regelgeving. Daarnaast zorgt de verkoopmakelaar ervoor dat jouw huis tegen de juiste prijs wordt verkocht. In dit artikel wordt beschreven waarom een verkoopmakelaar handig kan zijn en waar je op moet letten bij het kiezen van een verkoopmakelaar. 

Vergelijk verschillende verkoopmakelaars

Elke verkoopmakelaar is natuurlijk anders, sommige hebben al heel veel ervaring, terwijl anderen pas net in het vak komen kijken. Je wilt natuurlijk een makelaar die het beste aan jouw wensen kan voldoen. Een makelaar met enige ervaring is dan ook wenselijk. Beperk jezelf niet tot één makelaar, maar ga langs bij verschillende makelaars en vergelijk ze met elkaar. Stel vragen, vraag bijvoorbeeld hoeveel huizen de desbetreffende persoon al heeft verkocht en tegen welke prijzen.

Verkoopmakelaar met ervaring

Kijk ook of de verkoopmakelaar al enige ervaring heeft met de verkoop van huizen in jouw buurt. Als dit het geval is, zal hij waarschijnlijk een beter prijs voor jouw huis berekenen, omdat hij op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen in de buurt. Je wilt natuurlijk ook niet dat je huis veel te hoog wordt gewaardeerd, anders wordt het erg moeilijk om je huis te verkopen.

Verkoopmakelaars kennen alle trucs

Als je zonder verkoopmakelaar contracten opstelt of tekent dan kan dit een hoop hoofdpijn leveren. De contracten staan vol met juridisch jargon waar je helemaal niks van begrijpt. Dit kan ertoe leiden dat je belangrijke details mist waardoor je tegen onvoorziene kosten kunt lopen. Om deze reden is het verstandig om een verkoopmakelaar in te schakelen. Verkoopmakelaars hebben veel ervaring en worden constant bijgeschoold. Zij zien zo alle mazen in het contract en kunnen jou hiervoor behoeden. Zo kun jij zonder zorgen je huis verkopen en loop je niet tegen onnodige kosten aan. 

Verkoopmakelaars zijn experts in onderhandelen

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk geld voor je huis krijgen. Helaas zul je dan ook goede onderhandelingsvaardigheden moeten hebben. Vaak ben je snel verleid door het bod van kopers waardoor je gemakkelijk akkoord gaat met een bedrag, terwijl je veel meer geld had kunnen krijgen. Een echte verkoopmakelaar kent de onderhandelingsstrategieën en zorgt er altijd voor dat jij de beste prijs krijgt. Daarnaast onderhandelt de verkoopmakelaar los van emotionele belangen, hierdoor kan hij rustig en koel nadenken. Kortom, een verkoopmakelaar neemt veel zorgen van je weg en zorgt ervoor dat jouw huis tegen de juiste prijs wordt verkocht.  Tip: Als je op zoek bent naar een nieuw huis, bekijk dan de mogelijkheden van een aankoopmakelaar.

Verkoopmakelaar in jouw stad?

Ben jij op zoek naar een verkoopmakelaar bij jou in de buurt? In iedere stad of dorp is wel een verkoopmakelaar in de buurt. Bekijk Startup24 voor een uitgebreid overzicht van alle steden

Recente blog artikelen

Intieme zorg voor jezelf

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »