Vloeren voor op kantoor

Datum: juni 29, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier

Samenvatting Artikel

Vloer nodig voor op kantoor? Dit zijn de meest geschikte vloeren

Ben je van plan om jouw kantoorpand onder handen te nemen? Dan is de kans groot dat er ook een andere vloer in komt. Voor wat betreft vloeren heb je vandaag de dag ontzettend veel te kiezen. Het grote aanbod maakt het er niet makkelijker op om een geschikte vloer te vinden. Vind je het ook lastig om een keuze te maken? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk wat de meest geschikte vloeren voor op kantoor zijn. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om een nieuwe vloer uit te zoeken.

Houten vloer

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor op kantoor, denk je waarschijnlijk niet direct aan een houten vloer. Toch ligt er in menig kantoorpand een houten vloer op de grond. Dit komt voornamelijk door de warme uitstraling. Hierdoor ontstaat er een prettige sfeer op kantoor. Daarnaast zorgt een vloer van hout voor een goede akoestiek. Bijkomend voordeel is dat houten vloeren er in allerlei varianten zijn. Hierdoor is er voor ieder kantoor wel een geschikte houten vloer te vinden. Nadeel van een houten vloer is dat je hem regelmatig moet onderhouden om de vloer mooi te houden, wat nadelige effecten kan hebben op de akoestiek.

Laminaat

Wil je graag een houten vloer op kantoor, maar zit je niet te wachten op het onderhoud dat hierbij komt kijken? Overweeg dan laminaat op de vloer te leggen. In tegenstelling tot hout hoeft laminaat namelijk niet onderhouden te worden. Het enige onderhoud wat nodig is, is dagelijks onderhoud. Bovendien zijn de meeste laminaatvloeren tegenwoordig niet meer van een echte houten vloer te onderscheiden. Kies je voor laminaat? Dan lijkt het alsof er een echte houten vloer ligt. Tot slot is laminaat ook een stuk goedkoper dan een houten vloer.

PVC

In veel kantoorpanden ligt tegenwoordig een PVC vloer. Dit komt vooral doordat PVC-vloeren onderhoudsvriendelijk zijn. Je hoeft zo’n vloer eigenlijk alleen maar te stofzuigen en te dweilen. In vergelijking met een laminaatvloer is PVC een stuk duurder. Laat je hierdoor niet afschrikken, want PVC gaat aanzienlijk langer mee. Op de korte termijn is deze vloer misschien duurder, maar op de lange termijn ben je vaak goedkoper uit. PVC vloeren zijn bovendien in eindeloze designmogelijkheden verkrijgbaar, waaronder houtlook, betonlook, marmer, unikleuren en grafische vormen.

Tapijt

Tapijt wordt tevens in veel kantoren toegepast, vanwege de diverse voordelen. Zo is de akoestiek met een tapijten vloer prettiger en hebben medewerkers minder geluidsoverlast. Ook zorgt tapijt voor een schonere lucht op kantoor. Tapijt houdt namelijk fijnstof vast. Dit verbetert de binnenluchtkwaliteit en verkleint de kans op gezondheidsklachten bij jouw personeel. Verder zijn de designmogelijkheden van tapijt eindeloos en zijn de diverse soorten tapijt in allerlei kleuren en dessins te vinden. Als je voor tapijt kiest, is er wel wat meer onderhoud nodig ten opzichte van een PVC-vloer.

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Welke soorten schuttingen zijn er feature image 01
Huis, tuin en dier

Welke soorten schuttingen zijn er?

Wil je een schutting laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk weten welke soorten schuttingen er zijn. In dit artikel lees je alles over de soorten schuttingen en ontdek je welke het beste bij jouw tuin passen.
Lees verder »
Krokante hapjes voor een feestje
Voeding en gezondheid

Krokante hapjes voor een feestje

Op een feestje wil je natuurlijk de perfecte hapjes serveren. Deze moeten krokant en vers zijn. In dit artikel lees je alles over de lekkerste krokante hapjes voor jouw aankomende feestje.
Lees verder »