Waar vind je de mooiste bloemen?

Datum: augustus 10, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier

Samenvatting Artikel

Waar vind je de mooiste bloemen?

Een mooie bos bloemen is een perfect cadeau als iemand jarig is, geslaagd is of omdat je gewoon iemand wilt verrassen. Daarnaast is het natuurlijk ook heel leuk om zelf mooie bloemen in huis te hebben. Je bent dan natuurlijk wel op zoek naar verse bloemen die van goede kwaliteit zijn. Het zou namelijk zonde zijn als de bloemen na twee dagen al zijn uitgedroogd.  Daarom is het belangrijk dat je de bloemen lokaal inkoopt, dan ben je er namelijk zeker van dat de bloemen altijd vers zijn. Ze worden in de ochtend geoogst en in de middag staan ze bij jou op tafel. In dit artikel lees je waar je de mooiste bloemen kunt vinden. 

Bloemen vers van de kweker

De beste plek om een verse bos bloemen te scoren is natuurlijk direct bij de kweker. Het is vaak moeilijk om een grote partij bloemen direct aan de deur te kopen, maar een klein bosje bloemen kan vaak wel gewoon aan de deur worden gekocht. We raden je wel aan om pas in de middag langs te gaan, want in de ochtend zijn er vaak nog geen bloemen geoogst. Na het middaguur zijn de meeste bloemen vaak al geknipt. Dit is dan ook het ideale moment om langs te gaan bij de kweker.  Houd er rekening mee dat je bij de kweker vaak wel contant moet betalen. De kwekerij is immers geen winkel waar even snel gepind kan worden. Neem daarom voldoende contant geld mee. De prijzen van de bloemen kunnen per kweker verschillen. Het is logisch dat je natuurlijk extra moet betalen voor kwaliteit. 

Verse bloemen uit de pluktuin

De pluktuin is een plek waar men tegen betaling zelf bloemen kan plukken. Vaak wordt dit gezien als een dagje uit, maar veel mensen gaan ook naar de pluktuin omdat ze op zoek zijn naar een mooie bos bloemen. Bij de pluktuin krijg je een mandje en een schaar. Met deze schaar kun je zelf bloemen snijden in het bloemenveld. Het grote voordeel is de diversiteit aan bloemen. Bij de kweker ben je beperkt tot de bloemsoorten die zij kweken, maar bij de pluktuin kun je honderden verschillende bloemen vinden in de velden. Dit zorgt ervoor dat je een zeer divers bosje bloemen kunt samenstellen.  Verder is het ook gewoon heel leuk om zelf je bloemen te plukken. Je maakt namelijk het hele productieproces mee. Je knipt zelf de bloemen, vervoert zelf de bloemen en pakt zelf de bloemen in. Meestal is er de mogelijkheid om er een waar kunstwerk van te maken. Zo zijn er diverse decoraties waarmee je jouw bos bloemen kunt versieren. De pluktuin is dus ook een soort van bloemist. Bij de pluktuin stel je dus altijd een gepersonaliseerd bosje bloemen samen. 

De pluktuin is een dagje uit

Naast dat je een mooie bos bloemen kunt samenstellen bij de pluktuin, is het ook gewoon heel leuk om naar de pluktuin te gaan. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de theetuin waar je lekker thee kunt drinken na een dag bloemen plukken. Ook kun je hier heerlijk lunchen en de locatie kan vaak ook voor evenementen worden gehuurd. Zo kun je er je verjaardag vieren, een bedrijfsuitje organiseren en een kinderfeestje vieren. 

Recente blog artikelen

Intieme zorg voor jezelf

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »