Dingen te doen in Almere

Almere is een stad in de Nederlandse provincie Flevoland en telt ongeveer 200.000 inwoners. De stad is slechts 20 minuten van Amsterdam gelegen wat het de ideale overnachtingslocatie maakt voor mensen die niet van drukte houden. Echter, de stad Almere heeft ook zelf veel te bieden. Er zijn diverse activiteiten in Almere voor zowel jong als oud. Hieronder staan 5 activiteiten beschreven die je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan Almere.

1. Oostvaardersplassen

Wie van natuur houdt, komt absoluut aan zijn trekken in de Oostvaardersplassen. De Oostvaardersplassen is een natuurgebied ten noorden van Almere dat volledig door de mens is gecreëerd. Je kunt hier verschillende diersoorten bezichtigen die hier in het wild leven zoals edelherten, paarden en verschillende vogelsoorten. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes die dwars door de Oostvaardersplassen lopen. Zo kun je het natuurgebied op je eigen gemak verkennen. Daarnaast is er een bezoekerscentrum en zijn er vele hotspots die ook leuk zijn voor kinderen.

2. Winkelen in Almere

Wie graag wil winkelen komt zeker tot haar recht in Almere. In Almere bevindt zich de Citymall die tevens een van de grootste winkelcentra van Nederland is. Het winkelcentrum heeft een moderne uitstraling door haar architectonische schoonheid. Daarnaast is er een heel groot aanbod aan verschillende winkels. De Citymall is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto.

3. Dierenpark Almere jungle

Veel mensen weten niet dat Almere een van de leukste dierentuinen van Nederland herbergt. Dierenpark Almere jungle is ingericht volgens verschillende continenten. In elk continent zijn verschillende dier- en plantensoorten te vinden. Naast de grote diversiteit aan verschillende dieren is er ook een botanische tuin waar verschillende exotische planten te vinden zijn. Almere jungle is leuk voor zowel jong als oud en is zeker de moeite waard.

4. Veiligheidsmuseum PIT

Het PIT veiligheidsmuseum is niet je doorsnee museum dat zich focust op kunst. PIT veiligheidsmuseum neemt je mee in het leven van verschillende hulpdiensten als de politie, brandweer en ambulance. In het museum staan verschillende voertuigen van de hulpdiensten tentoongesteld. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten en spelletjes die erop gericht zijn om meer over de hulpdiensten te leren. Het Veiligheidsmuseum is een ideaal uitje voor de kinderen.

5. Outdoorpark SEC Almere

Wie van sportieve activiteiten houdt in de buitenlucht moet zeker een bezoek brengen aan Outdoorpark SEC Almere. Er zijn verschillende groepsactiviteiten die leuk zijn voor zowel jong als oud, bijvoorbeeld kanoën, mountainbiken en verschillende outdoor spelletjes. Tevens is het outdoorpark ook uitermate geschikt voor bedrijfsuitjes en familie-uitjes. Na een dag sporten is er ook de mogelijkheid om na te borrelen op het terras. Kortom, een compleet dagje uit! Er zijn nog veel meer leuke steden in Nederland die absoluut een bezoek waard zijn. Bekijk Startup24 voor een overzicht van alle steden.

Recente blog artikelen

Kappersscharen

Kappersscharen

Kappersscharen Geen enkele kapper kan zijn werk verrichten zonder een goede kappersschaar. Het aanbod aan kappersscharen is eindeloos. Zo zijn er scharen voor
Lees verder »

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Kappersscharen
Dienstverlening

Kappersscharen

Kappersscharen Geen enkele kapper kan zijn werk verrichten zonder een goede kappersschaar. Het aanbod aan kappersscharen is eindeloos. Zo zijn er scharen voor
Lees verder »