Wat te doen in Amstelveen

Datum: juli 14, 2020
Categorie: Plaatsen

Samenvatting Artikel

Wat te doen in Amstelveen?

Het Noord-Hollandse Amstelveen ligt onder de rook van Amsterdam en telt bijna 100.000 inwoners. Veel mensen denken dat Amstelveen een slaapstad is, maar niets is minder waar: er valt in Amstelveen veel te beleven! Bekijk hier de tips van dingen te doen in Amstelveen.

1. Stadshart

Het Stadshart in Amstelveen is al decennialang een belangrijke trekpleister in Amstelveen. Regent het of waait het hard buiten? Geen probleem, in het Stadshart van Amstelveen lunch, shop en doe je veilig overdekt boodschappen.

2. Amsterdamse Bos

Amsterdamse Bos, dat is toch Amsterdam? In de naam ja, maar qua ligging nee: het Amsterdamse Bos is vanuit grote delen van Amsterdam op een wandelafstand te bereiken. Voor Amstelveners is het Amsterdamse Bos toch echt hún bos. Voor ouders met kinderen, jongeren en sportievelingen: voor iedereen is er wat te doen in het Amsterdamse Bos.

3. Oude dorp

Amstelveen bevalt grotendeels nieuwbouw vanaf de jaren 50-60, maar het ‘echte’ Amstelveen is toch echt het Oude dorp. Hier proef je nog de oude sfeer van het oude dorpshart en hier kun je genieten van een lekkere lunch of café. er wordt de komende jaren hard gewerkt aan een mooie overbrugging met de andere kant van de A9, waardoor er een mooi loopgebied ontstaat naar de Amsterdamseweg. Hierdoor kun je op een paar minuten loopafstand genieten van lekker bier bij de Anna Kerk bijvoorbeeld. Aan de andere kant van het oude dorp heb je natuurlijk de Poel.

4. De Poel

Voor wie lekker wil wandelen, kan het ‘rondje Poel’ natuurlijk niet ontbreken. Wandel van het oude dorp richting Bovenkerk en geniet ondertussen van een mooi uitzicht over de Poel. Maak het rondje af vanaf Bovenkerk en pak meteen een leuk stukje Amsterdamse Bos mee.

5. Stadsplein

Klaar met wandelen, shoppen of een bezoek aan de bioscoop? Aan het Stadsplein heb je veel gezelligheid en keuze uit diverse restaurantjes. Van de Europese keuken tot en met Aziatische specialiteiten: Amstelveen heeft het allemaal in huis.

Er zijn nog veel meer leuke steden in Nederland. Bekijk Startup24 voor een overzicht van alle steden.  

Recente blog artikelen

Intieme zorg voor jezelf

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »