Overzicht van dit artikel

Amstelveen de Poel
Categorie
Bekijk onze steden

Wat te doen in Amstelveen?

Het Noord-Hollandse Amstelveen ligt onder de rook van Amsterdam en telt bijna 100.000 inwoners. Veel mensen denken dat Amstelveen een slaapstad is, maar niets is minder waar: er valt in Amstelveen veel te beleven! Bekijk hier de tips van dingen te doen in Amstelveen.

1. Stadshart

Het Stadshart in Amstelveen is al decennialang een belangrijke trekpleister in Amstelveen. Regent het of waait het hard buiten? Geen probleem, in het Stadshart van Amstelveen lunch, shop en doe je veilig overdekt boodschappen.

2. Amsterdamse Bos

Amsterdamse Bos, dat is toch Amsterdam? In de naam ja, maar qua ligging nee: het Amsterdamse Bos is vanuit grote delen van Amsterdam op een wandelafstand te bereiken. Voor Amstelveners is het Amsterdamse Bos toch echt hún bos. Voor ouders met kinderen, jongeren en sportievelingen: voor iedereen is er wat te doen in het Amsterdamse Bos.

3. Oude dorp

Amstelveen bevalt grotendeels nieuwbouw vanaf de jaren 50-60, maar het ‘echte’ Amstelveen is toch echt het Oude dorp. Hier proef je nog de oude sfeer van het oude dorpshart en hier kun je genieten van een lekkere lunch of café. er wordt de komende jaren hard gewerkt aan een mooie overbrugging met de andere kant van de A9, waardoor er een mooi loopgebied ontstaat naar de Amsterdamseweg. Hierdoor kun je op een paar minuten loopafstand genieten van lekker bier bij de Anna Kerk bijvoorbeeld. Aan de andere kant van het oude dorp heb je natuurlijk de Poel.

4. De Poel

Voor wie lekker wil wandelen, kan het ‘rondje Poel’ natuurlijk niet ontbreken. Wandel van het oude dorp richting Bovenkerk en geniet ondertussen van een mooi uitzicht over de Poel. Maak het rondje af vanaf Bovenkerk en pak meteen een leuk stukje Amsterdamse Bos mee.

5. Stadsplein

Klaar met wandelen, shoppen of een bezoek aan de bioscoop? Aan het Stadsplein heb je veel gezelligheid en keuze uit diverse restaurantjes. Van de Europese keuken tot en met Aziatische specialiteiten: Amstelveen heeft het allemaal in huis.

Er zijn nog veel meer leuke steden in Nederland. Bekijk Startup24 voor een overzicht van alle steden.  

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Sport en welzijn

Wat doet een voedingscoach

Wat doet een voedingscoach? Je hebt tegenwoordig een coach voor elke categorie die je maar kan bedenken. Een gezinscoach, stijlcoach, studiekeuzecoach, budgetcoach, internetcoach,
Lees verder »
Marketing

Marktonderzoeksbureau

Marktonderzoeksbureau Marktonderzoeksbureaus beantwoorden de meest uiteenlopende vragen van ondernemingen. Vaak gaan die vragen over marketing of productontwikkeling. Bijvoorbeeld welke doelgroepen geïnteresseerd zijn in
Lees verder »
Marketing

Onderzoekspanel

Onderzoekspanel Een onderzoekspanel is een groep mensen die regelmatig deelneemt aan marktonderzoek. Via deelname aan marktonderzoek kunnen deze panelleden geld verdienen, ontvangen ze
Lees verder »
Banner
Display advertising

Bannersetje

Wat is een banner? Een banner is een advertentie die wordt weergeven op een website. Je hebt ze ongekend weleens voorbij zien komen
Lees verder »
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentgrafisch ontwerp