Wat te doen in Haarlem

Datum: juli 20, 2020
Categorie: Plaatsen

Samenvatting Artikel

Dingen te doen in Haarlem

Haarlem is de hoofdstad van Noord-Holland en heeft een leuk oud centrum. Haarlem heeft ca. 160.000 inwoners en heeft al sinds 1245 stadsrechten. Voor zowel Haarlemmers als dagjesmensen is er veel te doen in Haarlem. Wij hebben een aantal leuke dingen voor je bezoek aan Haarlem uitgezocht:

1. Grote Markt

Loop vanaf het Centraal Station van Haarlem in één lijn door naar het centrum via de Kruisstraat. Heb je al meteen honger? Ga op de Grote Markt lunchen of borrelen bij een van de vele leuke restaurantjes met een terras. Vanaf het voorjaar zijn hier Haarlemmers te vinden op de terrassen met mooie zonplekjes.

2. Grote Kerk Haarlem

Ben je op de Grote Markt, dan kun je de Grote Kerk (ook St. Bavokerk genoemd) van Haarlem echt niet missen. Deze Kerk gebouwd in een gotische stijl is tussen 1370 en 1520 gebouwd en is hiermee al eeuwenlang het boegbeeld van Haarlem. De kerk is is een mooi object voor je kiekjes, maar je kunt er ook naar binnen.
“Wist je dat Haarlemmers ‘muggen’ worden genoemd?”

3. Jopenkerk

 

Genoeg van religieuze kerken? In Haarlem heb je nog een andere beroemde kerk, maar dan niet om de kerkdiensten of architectuur, maar om de overheerlijke bieren: Jopenkerk Haarlem. Jopen Bier is een van de dingen waar Haarlemmers het meest trots op zijn en de Jopenkerk is dan ook een van de grote trekpleisters van Haarlem. Je kunt hier in de winter binnen gezellig kiezen uit een grote lijst vers getapte bieren en in de zomer is er een mooi terras.

4. Musea in Haarlem

Haarlem heeft een aantal bekende musea en het is echt de moeite hier tijd voor uit te trekken. Haarlem heeft bijvoorbeeld het Teylers Museum, dit is een echte aanrader als je geïnteresseerd bent in wetenschap. Verder herbergt het museum ook een grote kunstcollectie. Natuurlijk is ook het Frans Hals Museum zeer bekend in Haarlem. Dit museum is gespecialiseerd in de geschiedenis van Haarlem. Het Frans Hals Museum heeft een grote collectie aan voorwerpen uit de gouden eeuw. De meeste voorwerpen komen uit Haarlem zelf. Het perfecte museum dus als je iets over de stad Haarlem wilt leren.

5. Shoppen

Haarlem staat al jaren bekend om een van de leukst steden om te shoppen in Nederland. Er zijn diverse straatjes waar je urenlang rond kunt struinen op zoek naar de leukste kleding, woonaccessoires of andere artikelen. Er zijn natuurlijk winkels van de bekende ketens in Haarlem, maar ook een keur van kleinere en unieke winkeltjes. Naast Haarlem zijn er nog veel meer leuke steden in Nederland die een bezoek waard zijn. Bekijk Startup24 voor een overzicht van alle steden.

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »