Overzicht van dit artikel

Domtoren Utrecht
Categorie
Bekijk onze steden

Dingen te doen in Utrecht

Utrecht ligt in het hart van Nederland. Vanaf Utrecht kun je binnen twee uur overal in Nederland zijn met zowel de auto als het openbaar vervoer. De stad telt ongeveer 350.000 inwoners en is daarmee de vierde stad van Nederland. Er zijn diverse bezienswaardigheden die de stad Utrecht sieren, hieronder wordt de top 10 weergeven.

De Domtoren

De Domtoren is wellicht het bekendste boegbeeld van Utrecht. De 112 meter hoge kerk torent boven de stad Utrecht uit. Het is tevens de hoogste kerk van Nederland. Door middel van een lift is het mogelijk om naar de top van de toren te gaan. Het uitzicht vanaf de toren is adembenemend, je kunt over de hele stad uitkijken.

Varen op de Utrechtse grachten

De binnenstad van Utrecht wordt gekenmerkt door haar historische grachten, net zoals in Amsterdam. Langs de grachten bevinden zich fraaie grachtenpanden. Je kunt de grachten en de binnenstad per boot ontdekken, maak een rondvaart en ontdek de sfeervolle binnenstad van Utrecht.
“Wist je dat de Romeinen Utrecht Traiectum noemden omstreeks het jaar 50?”

Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is gelegen in het dorp Haarzuilens. Dit is een echte hotspot als je geïnteresseerd bent in geschiedenis. Het kasteel is meerdere malen herbouwd en haar huidige vorm stamt uit 1892. Een bezoek aan kasteel de Haar is leuk voor zowel jong als oud. Daarnaast kun je ook prima in het park vertoeven na je bezoek aan het kasteel. Kortom, een plek die je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan Utrecht.

Hoog Catharijne

Wie van winkelen houdt, moet zeker een bezoek brengen aan Hoog Catharijne. Het winkelcentrum is onlangs gerenoveerd en is grotendeels overdekt, ook op een regenachtige dag kun je dus lekker rondstruinen. Het winkelcentrum is direct gelegen naast het treinstation en is dus zeer goed bereikbaar.

Spoorwegmuseum

Het spoorwegmuseum is een leuke activiteit voor jong en oud. In het museum wordt de treingeschiedenis van Nederland tentoongesteld. De ingang van het museum is een oud treinstation dat gerenoveerd is. Er zijn veel interactieve activiteiten in het museum die leuk zijn voor kinderen. Zo is er het Techlab waar kinderen spelenderwijs leren hoe een trein functioneert. Het spoorwegmuseum is een leuke activiteit voor een dagje Utrecht met de familie. Er zijn nog veel meer leuke steden in Nederland die leuk zijn voor een dagje uit. Bekijk Startup24 voor een overzicht van alle steden.

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Sport en welzijn

Wat doet een voedingscoach

Wat doet een voedingscoach? Je hebt tegenwoordig een coach voor elke categorie die je maar kan bedenken. Een gezinscoach, stijlcoach, studiekeuzecoach, budgetcoach, internetcoach,
Lees verder »
Marketing

Marktonderzoeksbureau

Marktonderzoeksbureau Marktonderzoeksbureaus beantwoorden de meest uiteenlopende vragen van ondernemingen. Vaak gaan die vragen over marketing of productontwikkeling. Bijvoorbeeld welke doelgroepen geïnteresseerd zijn in
Lees verder »
Marketing

Onderzoekspanel

Onderzoekspanel Een onderzoekspanel is een groep mensen die regelmatig deelneemt aan marktonderzoek. Via deelname aan marktonderzoek kunnen deze panelleden geld verdienen, ontvangen ze
Lees verder »
Banner
Display advertising

Bannersetje

Wat is een banner? Een banner is een advertentie die wordt weergeven op een website. Je hebt ze ongekend weleens voorbij zien komen
Lees verder »
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentgrafisch ontwerp