Wat zijn de voordelen van kartonnen dozen op maat?

Datum: juni 2, 2021
Categorie: Uitgelicht

Samenvatting Artikel

Wat zijn de voordelen van kartonnen dozen op maat?

Kartonnen dozen kunnen voor allerlei doelen worden gebruikt. Een kartonnen doos kan worden gebruikt tijdens de verhuizing, voor het versturen van producten of het opbergen van spullen. Over het algemeen kun je kartonnen dozen in standaardmaten aanschaffen, maar je zou ervoor kunnen kiezen om deze op maat te laten maken. Daar zitten een aantal voordelen aan verbonden. Ben je benieuwd naar de voordelen van kartonnen dozen op maat? Lees dan snel verder.

Duurzaamheid

Het eerste voordeel van kartonnen dozen op maat is dat het milieuvriendelijk is. Milieuvriendelijk betekent automatisch vaak ook duurzaam. Dit heeft te maken met de productie van kartonnen dozen. Stel je voor dat je een klein product wil versturen. In dat geval is het onnodig om een grote standaardmaat van een kartonnen doos te kiezen. Je hebt dan namelijk veel meer opvulmateriaal nodig zodat het product niet los in de kartonnen doos kan bewegen en mogelijk kapotgaat.

Doordat je kiest voor een kartonnen doos op maat, betekent het dat je niet onnodig te veel karton gebruikt. Je gebruikt dan precies genoeg karton om het product goed te kunnen versturen. Hierdoor hoeven er minder bomen gekapt te worden. Dit zorgt ervoor dat je duurzaam bezig bent, omdat je bomen bespaart. Hetzelfde geldt voor het opvulmateriaal.

Opbergen

Afhankelijk van de grootte die je kartonnen doos moet hebben, kun je voordeel ervaren bij het opbergen van de dozen. Als je kleinere kartonnen dozen nodig hebt, heb je automatisch minder opbergruimte nodig. Heb je momenteel een veel te groot magazijn waarin het voor de helft leegstaat? De kans is dan groot dat je misschien een kleiner magazijn kan huren waardoor je daar maandelijks minder geld voor kwijt bent. Zo voorkom je dat er onnodig veel ruimte nodig is om de kartonnen dozen op te bergen.

Beter voor de portemonnee

Kartonnen dozen op maat zijn beter voor je portemonnee. Je laat namelijk kartonnen dozen op maat maken waardoor je betaalt voor de hoeveelheid karton die je daadwerkelijk nodig hebt. Het wordt om de bovengenoemde redenen ook gunstiger voor je portemonnee. Je hoeft onder andere minder opvulmateriaal aan te schaffen. Dit zie je terug in de kosten die je maakt hiervoor. Daarnaast kun je misschien een kleinere ruimte huren om het op te bergen. Ook hierin zie je dat het gunstiger is voor je portemonnee.

Goede indruk

Dit voordeel is voornamelijk goed voor bedrijven die kartonnen dozen gebruiken om producten te versturen. Als bedrijf wil je een goede indruk maken op de klanten die je product mogen ontvangen. Klanten vinden het fijn als zij niet met bergen karton komen te zitten voor een klein product. Het straalt professionaliteit uit wanneer de verpakking er goed uitziet. Probeer daarom mooie kartonnen dozen aan te schaffen. De kartonnen dozen kun je nog altijd aanpassen zodat het past bij je bedrijf. Als de klant tevreden is, heb je kans dat de klant vaker dingen bij je bedrijf zal bestellen. Dat is uiteindelijk wel het doel van een bedrijf.

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Welke soorten schuttingen zijn er feature image 01
Huis, tuin en dier

Welke soorten schuttingen zijn er?

Wil je een schutting laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk weten welke soorten schuttingen er zijn. In dit artikel lees je alles over de soorten schuttingen en ontdek je welke het beste bij jouw tuin passen.
Lees verder »
Krokante hapjes voor een feestje
Voeding en gezondheid

Krokante hapjes voor een feestje

Op een feestje wil je natuurlijk de perfecte hapjes serveren. Deze moeten krokant en vers zijn. In dit artikel lees je alles over de lekkerste krokante hapjes voor jouw aankomende feestje.
Lees verder »