Welke smartphone voor welke gebruiker?

Datum: mei 30, 2022
Categorie: Dienstverlening

Samenvatting Artikel

De smartphone is pas iets meer dan tien jaar in ons leven. Toch is het toestel al niet meer weg te denken. Het is zelfs al zo dat je inmiddels verschillende soorten smartphonegebruikers kunt onderscheiden. Die dan ook allemaal weer zweren bij een ander type toestel. Het is leuk om eens te bekijken welke types er allemaal zijn. Zo kan je ook herkennen welk type jij bent.

Een niet-beller

De smartphone mag dan eigenlijk een telefoon zijn, het is wel zo dat er een steeds groter wordende groep is die het toestel eigenlijk voor alles gebruikt, behalve voor het bellen. De kans is dan ook groot dat jij daarbij hoort. Dat betekent niet dat je niet sociaal bent of niet communiceert. Er zijn namelijk simpelweg veel meer mogelijkheden tegenwoordig. Dit type is vooral gebaat bij toestellen met eindeloos veel functies, denk aan een iPhone12. Dit maakt het gemakkelijk om het leven goed geordend te houden.

De grootverbruiker

Tegenover de niet-beller staat juist de grootverbruiker. Dit hoeft niet perse iemand te zijn die praatziek is. Het kan bijvoorbeeld ook om zakelijke gebruikers van de toestellen gaan. Het is voor hen vooral belangrijk dat het toestel het vele gebruik aankan. Zij kiezen dus ook eerder voor een smartphone met een sterke batterij, dan voor één met veel opties. Al kunnen de opties natuurlijk nooit kwaad. Een toestel als de OPPO a94 5G past hier dan bijvoorbeeld heel goed bij. Al zijn er natuurlijk ook nog wel enkele andere modellen te noemen.

De organizer

De smartphone heeft het leven ook op allerlei andere manieren verrijkt. Het is bijvoorbeeld veel gemakkelijker geworden om het leven te ordenen. Je kunt bijvoorbeeld je agenda erin bijhouden. Ook kan je allerlei notities maken. Daarnaast is het een oneindig groot naslagwerk. Al die functies zijn dan ook heel handig voor de organizer. Die heeft de zaken namelijk graag op orde. Voor deze gebruiker is vooral sterk internet en een groot aanbod aan apps heel belangrijk.

De klassieker

Iemand die eigenlijk alleen maar een smartphone heeft omdat de gewone mobiele telefoon eigenlijk nauwelijks nog in omloop is, kan je omschrijven als de klassieker. Deze gebruiker is old school en belt eigenlijk alleen met een echte vraag. Andere vormen van gebruik, zoals internet, fotografie en appen zijn voor deze gebruiker eigenlijk niet van belang. Daar wordt toch geen gebruik van gemaakt. Denk aan iemand die de meest uitgeklede versie van een iPhone gebruikt.

De bewuste keuze

Tot slot zijn er nog smartphonegebruikers die voor de bewuste keuze gaan. Die hebben of een heel oud model, of een model dat jij niet kent van een bepaald merk waar je misschien nog niet van gehoord hebt. Toch is dit vaak juist een fabrikant met een eerlijk en duurzaam bedrijfsverhaal. Eigenlijk lopen deze gebruikers dus misschien wel een beetje op je voor, zonder dat jij het door hebt. Het gebruik van de smartphone van deze gebruikers is ook heel anders en bewust. Alleen wanneer het moet, is eigenlijk het devies van deze groep.  

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »