Welke soorten schuttingen zijn er?

Datum: april 24, 2023
Categorie: Huis, tuin en dier

Samenvatting Artikel

Schuttingen zijn niet alleen functioneel, maar zorgen ook voor een elegante sfeer in jouw tuin. Er zijn verschillende soorten schuttingen verkrijgbaar. Zo is het mogelijk om te kiezen uit allerlei soorten materialen, stijlen en kleuren. Op zoek naar de perfecte schutting die past bij jouw wensen? In dit artikel lees je alles over de soorten schuttingen. 

Houten schuttingen

Houten schuttingen worden gemaakt van verschillende soorten hout. Denk hierbij aan: hardhout, douglas hout, grenen hout of vurenhout. Schuttingen die gemaakt zijn van hout worden vaak gekozen vanwege de natuurlijke uitstraling. Dit komt door de kleur die een bepaalde houtsoort heeft. Ga je voor hardhout, dan is de kleur van je schutting hoogstwaarschijnlijk donkerrood. Liever een andere optie? Kies voor douglas hout. Een douglas houten schutting heeft een roze en warme kleur. 

Betonnen schuttingen

Deze schuttingen zijn gemaakt van beton, waardoor ze extra sterk zijn. Ze zijn bestand tegen weersinvloeden en insecten. Doordat deze schutting weinig onderhoud nodig heeft, is het een duurzame keuze. Betonnen schuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen. Hierdoor passen ze bij elke tuinstijl. Bovendien is het een optie die steeds populairder wordt. 

Metalen schuttingen 

Metalen schuttingen worden gemaakt met materialen, zoals staal, ijzer of aluminium. Deze schuttingen zijn dan ook zeer duurzaam. Er zijn diverse ontwerpen en afwerkingen verkrijgbaar. Het metaal zorgt voor een stoere look in de tuin. Vaak wordt een metalen schutting gecombineerd met een groene haag, hierdoor krijg je meer privacy. 

Natuurlijke schuttingen

Natuurlijke schuttingen worden gemaakt met natuurlijke materialen. Een aantal voorbeelden zijn: bamboe, riet, wilgentenen of heide. Wil je de sfeer van Ibiza of een ander warm land creëren? Kies dan voor een natuurlijke schutting gemaakt van bamboe. Houd je meer van groen en kleur? Ga dan voor een schutting met klimplanten. Bijvoorbeeld een rozenhaag of een hedera. 

Combinatie schuttingen

De combinatie schutting zie je steeds vaker. Dit zijn schuttingen die worden gecombineerd met twee soorten materialen, zoals hout en metaal. Het geeft een unieke uitstraling aan jouw tuin. Daarnaast bieden ze een combinatie van duurzaamheid en een mooie sfeer. Een schutting op maat maken biedt deze mogelijkheid, omdat je zelf kunt kiezen wat het beste bij jou past. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: hout beton schuttingen of een schutting van hardhout in combinatie met klimplanten. 

Je weet nu precies welke soorten schuttingen er verkrijgbaar zijn. Ga voor een stoere look met een metalen schutting. Kies voor een natuurlijke schutting als je een warme sfeer wilt creëren. Of ga voor een combinatie schutting, zoals een hout beton schutting. Ben je er nog steeds niet uit? Vraag hulp bij een professional en kijk samen wat het beste bij jou past. 

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Welke soorten schuttingen zijn er feature image 01
Huis, tuin en dier

Welke soorten schuttingen zijn er?

Wil je een schutting laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk weten welke soorten schuttingen er zijn. In dit artikel lees je alles over de soorten schuttingen en ontdek je welke het beste bij jouw tuin passen.
Lees verder »
Krokante hapjes voor een feestje
Voeding en gezondheid

Krokante hapjes voor een feestje

Op een feestje wil je natuurlijk de perfecte hapjes serveren. Deze moeten krokant en vers zijn. In dit artikel lees je alles over de lekkerste krokante hapjes voor jouw aankomende feestje.
Lees verder »