Wollen dekens

Datum: februari 4, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier

Samenvatting Artikel

Wollen dekens zijn ideaal in de koude wintermaanden. Ze zijn lekker warm en het materiaal is ook nog eens zeer comfortabel. Het voordeel is dat het van natuurlijk materiaal is gemaakt. Dat zorgt ervoor dat de wol extra zacht is. De dekens kunnen op verschillende manier gebruikt worden. Zo zijn er dekens voor baby’s, kampeerdekens en plaids. Daarnaast wordt er wol van verschillende dieren gebruikt. Bijvoorbeeld kamelenwol en merinowol.

Merinowol

Merinowol is een speciaal type wol. Het wordt geproduceerd door de merinoschapen. Dit is misschien wel het bekendste schapenras ter wereld. De wol van deze schapen heeft een zeer hoge kwaliteit en één schaap kan een aantal kilo’s van dit wol produceren. Van origine komt het merinoschaap uit Spanje, maar tegenwoordig is ze over de hele wereld te vinden. Vooral Nieuw-Zeeland staat bekend om het merinoschaap. Doordat de wol van hoge kwaliteit is, is merinowol ideaal als je last hebt van huidirritaties. Het natuurlijke element zorgt ervoor dat het geschikt is voor de menselijke huid.

Wollen babydekens

Babydekens van wol zijn ideaal voor jouw kind. Het zachte materiaal zorgt ervoor dat hij of zij heerlijk kan slapen. Daarnaast biedt de wol voldoende warmte en comfort voor baby’s. Het natuurlijke materiaal zorgt ervoor dat de dekens geen irritaties veroorzaken. De dekens worden altijd getest en gekeurd op verschillende punten. Zo zijn wollen dekens altijd veilig voor jouw baby. 

Wollen plaid

Een wollen plaid is eigenlijk een grote sjaal. Je kunt haar dan uiteraard als sjaal gebruiken, maar zij is ook heerlijk comfortabel op de bank of op schoot. Een wollen plaid biedt extra comfort in de koude wintermaanden. Het is niet alleen praktisch, maar het ziet er ook nog eens stijlvol uit. Wollen plaids zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zo kun jij altijd jouw ideale formaat kiezen.

Soorten wol

Wollen dekens worden van veel verschillende soorten wol gemaakt. Zoals al is besproken, is wol van het merinoschaap misschien wel de bekendste soort wol. Maar wol kan ook door andere dieren worden geproduceerd. Kamelenwol is een wolsoort die sterk in opkomst is. Het wordt geproduceerd door kamelen die in het koude klimaat van Mongolië leven, hierdoor hebben deze kamelen een zeer dikke en zachte vacht die hen warm houdt. Jakwol is een andere wolsoort die populair is. Jaks leven in het koude klimaat van Tibet. Hierdoor hebben ook zij een dikke en zachte vacht die ideaal is voor wollen dekens.

Wol voor yoga

Wol hoeft niet per se alleen voor dekens te worden gebruikt. Tegenwoordig worden er ook yogamatten van wol gemaakt. De matten zijn lekker zacht zodat jij heerlijk tot rust kunt komen. Normale yogamatten kunnen vaak koud aanvoelen, maar een wollen yogamat biedt extra warmte. Daarnaast zijn wollen yogamatten duurzamer doordat ze van natuurlijk materiaal zijn gemaakt.   

Recente blog artikelen

Intieme zorg voor jezelf

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »